Παπαρήγα: Όχι άλλη χαμένη εκλογική μάχη για το λαό

Κριτική στον Γ. Παπανδρέου
Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2009 12:29
UPD:16:48
A- A A+

«Ο λαός δεν πρέπει να έχει άλλη μια χαμένη εκλογική μάχη γιατί αλλιώς αναδεικνύεται συνένοχος σε ένα παρατεταμένο τέλμα», υπογράμμισε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε εργαζόμενους στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

Όπως είπε η κ. Παπαρήγα, στις 4 του Οκτώβρη ο λαός με την ψήφο του πρέπει να βάλει φρένο στη θύελλα των αντιλαϊκών μέτρων που έρχονται, να κάνει τα δύο μεγάλα κόμματα να χάσουν σε ψήφους, και αυτές οι ψήφοι -επεσήμανε- να μην πάνε στην αποχή ή σε άλλα μικρότερα κόμματα, τα οποία δεν ασκούν ουσιαστική αντιπολίτευση, αλλά στο ΚΚΕ.

Α. Παπαρήγα: Πρέπει να γίνει κάτι διαφορετικό σε αυτές τις εκλογές

Α. Παπαρήγα: Πρέπει να γίνει κάτι διαφορετικό σε αυτές τις εκλογές

Σχολιάζοντας εξάλλου, τις δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ, η γ.γ. του ΚΚΕ παρατήρησε ότι «το 90% των προτάσεών του αφορά στην ενίσχυση των επενδύσεων των επιχειρηματιών, στη μείωση των ασφαλίστρων, ενώ δεν υπήρξε καμία αναφορά για κατάργηση των νόμων που καταψήφισε το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, ούτε για τη μείωση των ορίων συνταξιοδότησης». Κατηγόρησε επίσης τον κ.Παπανδρέου ότι οι δηλώσεις του για αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό ουσιαστικά είναι για τους εργαζόμενους «μισός καφές παραπάνω τη μέρα αφού τα 700 ευρώ το μήνα θα γίνουν 708», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ειδική αναφορά έκανε η κ. Παπαρήγα στο θέμα της αποχής: «Στις ευρωεκλογές 1.500.000 πολίτες απείχαν, πολλοί από αυτούς ήταν ψηφοφόροι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Παρ' όλα αυτά με την αποχή δεν βγήκε τίποτα γιατί η ΝΔ το καλοκαίρι υιοθέτησε πιο αντιλαϊκά μέτρα και το ΠΑΣΟΚ δεν άλλαξε τίποτα στο πρόγραμμά του», υπογράμμισε.

Παράλληλα η κ. Παπαρήγα, υποστήριξε πως οι πρόωρες εκλογές δείχνουν ότι το σύστημα έχει δυσκολίες. Οι καπιταλιστές θέλουν τη διάσωση του δικομματικού συστήματος με εναλλαγή στην κυβέρνηση, σημείωσε. Το σενάριο για κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ίσως το δούμε σε δύο χρόνια, ίσως σε έξι χρόνια, και αυτό γιατί πρέπει πρώτα να παραμεριστούν οι σημερινοί ηγέτες και να αναμορφωθούν τα κόμματα», πρόσθεσε και κατέληξε:

«Ο λαός δεν πρέπει να έχει άλλη μια χαμένη εκλογική μάχη γιατί αλλιώς αναδεικνύεται συνένοχος σε ένα παρατεταμένο τέλμα».

Σήμερα η κ. Παπαρήγα θα επισκεφθεί τις περιοχές της Εύβοιας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες (δήμοι Ληλαντίων και Ερέτριας). Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

16:15 Σύσκεψη στο Δημαρχείο Ληλαντίων στο Βασιλικό

17:00 Περιοδεία στις πληγείσες περιοχές του δήμου Ληλαντίων

18:45 Σύσκεψη στο Δημαρχείο της Ερέτριας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή