Αποζημίωση των πληγέντων της Εύβοιας ζητά η Αλ. Παπαρήγα

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2009 19:00
UPD:15/09/2009 12:49
A- A A+

Για πολύπλευρες και ανυπολόγιστες καταστροφές έκανε λόγο η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα από τις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας.

Η κ. Παπαρήγα επεσήμανε την ανάγκη να «υπάρξει ένα κέντρο που να αναλαμβάνει το συντονισμό των πάντων και τον έλεγχο της υλοποίησης: Πρώτον, άμεσες αποζημιώσεις, κατά οικογένεια. Δεύτερον, άμεσα μέτρα για να φύγει η λάσπη, για να αποκατασταθεί στοιχειωδώς η κατάσταση, να μην είναι επικίνδυνη, και βεβαίως έργα υποδομής».

Α. Παπαρήγα: Να κόψουν το λαιμό τους και να δώσουν αποζημιώσεις στην Εύβοια

Α. Παπαρήγα: Να κόψουν το λαιμό τους και να δώσουν αποζημιώσεις στην Εύβοια

Σημειώσε επίσης πως «όσο και αν είναι προεκλογική η περίοδος, την πρώτη ευθύνη την έχει το ΥΠΕΧΩΔΕ. Να επιστρατεύσει μηχανήματα, ακόμα και από ιδιωτικές εταιρείες».

Ανέφερε δε πως «αυτή τη στιγμή η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι σε θέση να σηκώσει το βάρος μιας τέτοιας μεγάλης καταστροφής, ούτε μπορεί να υπάρχουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες ανάμεσα σε ΕΛΓΑ, νομαρχία, περιφέρεια, δήμους, ΥΠΕΧΩΔΕ, υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης».

«Επομένως πρέπει να είναι ένα ''κεφάλι'', σε 24ωρη βάση, που να συντονίζει τους πάντες, να αποκεντρώνει, να καθοδηγεί τα πάντα. Και από αυτή την άποψη δεν μπορεί να πούνε τα ταμεία δεν έχουν χρήματα», πρόσθεσε.

«Θα το πω καθαρά και απλά να κόψουν το λαιμό τους να δοθούν οι αποζημιώσεις και να ξεκινήσει η αποκατάσταση», τόνισε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως «δεν θέλουμε να γίνει η περιοχή όπως η Χαλκιδική που καθυστέρησαν πολλά πράγματα να γίνουν, ή ο Πύργος και η Αχαΐα με τις πυρκαγιές, πολύ περισσότερο που βρισκόμαστε ήδη στα μέσα του Σεπτέμβρη».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή