Γ. Καρατζαφέρης: Πρωταγωνιστικός ο ρόλος του ΛΑΟΣ μετά τις εκλογές

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2009 22:07
UPD:15/09/2009 12:56
A- A A+

Για πρωταγωνιστικό ρόλο του ΛΑΟΣ μετά τις εκλογές έκανε λόγο ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης στην αποψινή ομιλία του σε ξενοδοχείο της Αθήνας για τα εννέα χρόνια του κόμματος.

Αναφερόμενος στις τελευταίες δημοσκοπήσεις σημείωσε ότι το κόμμα του βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το να καταλάβει την τρίτη θέση στη Βουλή, προσθέτοντας ότι πλέον στους κόλπους του ΛΑΟΣ βρίσκονται και νέες δυνάμεις όπως και οι οικολόγοι Ελλάδος του κ. Παπανικόλα.

Γ. Καρατζαφέρης: Ο κ. Καραμανλής είναι αγχωμένος

Γ. Καρατζαφέρης: Ο κ. Καραμανλής είναι αγχωμένος

Κάλεσε δε τους υποψήφιους του κόμματός του να μην παρακολουθήσουν τη Νέα Δημοκρατία «στον πολιτικό κατήφορο των ύβρεων» αν και, όπως είπε, ο Κ. Καραμανλής δικαιολογείται γιατί είναι αγχωμένος, καθώς τα πράγματα δεν πάνε πολύ καλά για εκείνον και την παράταξη του.

«Είναι υπόλογος όμως ο κ. Καραμανλής για αυτή την κατάσταση» επεσήμανε ο κ. Καρατζαφέρης γιατί, όπως ανέφερε, ο ίδιος σπρώχνει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

Υποστήριξε ακόμη ότι όταν κατ' ιδίαν έθετε στον Πρωθυπουργό «το αμείλικτο ερώτημα τι θέλει η βάση της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή τον Καραμανλή Πρωθυπουργό και τον Καρατζαφέρη Αντιπρόεδρο εκείνος είπε όχι. Αυτή η αλαζονεία οδήγησε στο να περνάει πλέον η εξουσία στον Παπανδρέου» πρόσθεσε.

Κατηγόρησε επίσης τα δύο κόμματα ότι φοβούνται να μιλήσουν για τα εθνικά θέματα και για τη διαπλοκή και τόνισε ότι ο ΛΑΟΣ δεν θα αφήσει καμία πρόκληση αναπάντητη, ανακοινώνοντας ότι ο ίδιος θα είναι υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης.

Σε ό,τι αφορά τα σενάρια συνεργασίας, εκτίμησε ότι η πιθανότερη συνεργασία είναι αυτή Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ, καθώς, όπως τόνισε, είναι οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος.

Μιλώντας για την οικονομική κρίση, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επανέλαβε τις θέσεις του κόμματος και κατέληξε: «ενώ όλοι μιλούν για μέτρα και λύσεις, εμείς ήμαστε οι μόνοι που προτείναμε:

- μείωση 50% της βουλευτικής αποζημίωσης για όσο διάστημα διαρκέσει η κρίση.

- διάθεση εκ μέρους των κόμματων μέρους της κρατικής επιχορήγησής τους στο Ταμείο της Φτώχειας-«που είμαστε οι μόνοι που το πράξαμε».

Σχολιάζοντας την κατάρτιση ψηφοδελτίων της ΝΔ, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «ο ηγέτης πρέπει να φαίνεται ισχυρός όταν αντιμετωπίζει ισχυρότερους και επιεικής, γενναιόδωρος όταν αντιμετωπίζει ασθενέστερους» - κάτι που δεν είναι ο κ. Καραμανλής».

Ο κ. Καρατζαφέρης κάλεσε τέλος τους υποψήφιους του κόμματός του να κάνουν έναν τίμιο, σεμνό αγώνα, αποφεύγοντας τις αντιπαλότητας και τις περιττές δαπάνες. «Εμείς είμαστε σαν το βότσαλο που πέφτει στη λίμνη και δημιουργεί όλο και μεγαλύτερους κύκλους», δήλωσε σε σχέση με την εξάπλωση του πολιτικού μηνύματος του ΛΑΟΣ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή