Περιοδεία Λίμπερμαν στα Βαλκάνια

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2009 12:28
A- A A+

Τριήμερη περιοδεία σε χώρες της Βαλκανικής, με πρώτο σταθμό την Κροατία, πραγματοποιεί ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, ¶βιγκντορ Λίμπερμαν.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ θα συναντηθεί, στο Ζάγκρεμπ, με τον πρόεδρο της Κροατίας, Στιέπαν Μέσιτς, την πρωθυπουργό, Γιάντρανκα Κόσορ και τον υπουργό Εξωτερικών Γκόρνταν Γιαντρόκοβιτς.

Ο κ. Λίμπερμαν, αύριο, θα μεταβεί στο Βελιγράδι, όπου θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, τον πρωθυπουργό, Μίρκο Τσβέτκοβιτς και τους υπουργούς Εξωτερικών και ¶μυνας, Βουκ Γέρεμιτς και Ντράγκαν Σουτάνοβατς.

Οι υπουργοί Εξωτερικών του Ισραήλ και της Σερβίας αναμένεται να υπογράψουν συμφωνία για την κατάργηση βίζας.

Την Πέμπτη, ο κ. Λίμπερμαν θα επισκεφθεί το Μαυροβούνιο και θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της χώρας, Φίλιπ Βουγιάνοβιτς, τον πρωθυπουργό, Μίλο Τζουκάνοβιτς και τον υπουργό Εξωτερικών, Μίλαν Ρότσεν.

«Στις βαλκανικές χώρες, όπως και στα αφρικανικά κράτη και τα κράτη της νότιας Αμερικής, που επισκέφθηκα πρόσφατα, δεν δόθηκε στο παρελθόν η αναγκαία προσοχή. Η επίσκεψή μου στην περιοχή έχει στόχο την ενίσχυση των διμερών σχέσεων και την ώθηση στην ανάπτυξη οικονομικών δεσμών που θα συμβάλει στη διεθνή θέση του Ισραήλ», δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών ενόψει της επίσκεψής του στα Βαλκάνια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Tanjug

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή