Αλ. Παπαρήγα: «Όχι» στα στημένα debate

«Το ΚΚΕ νιώθει συνένοχο, δεν θα επιτρέψει να επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό»
Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2009 14:15
UPD:14:30
A- A A+

«Όχι» στα στημένα debate είπε σήμερα η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, καταγγέλλοντας παράλληλα την τηλεαναμέτρηση Καραμανλή-Παπανδρέου, η οποία όπως είπε, γίνεται με στόχο να εντοπιστεί το ενδιαφέρον των πολιτών στα δύο μεγάλα κόμματα και «να στριμώξουν την επιλογή του λαού στους δύο, χωρίς καμία εναλλακτική επιλογή».

«Ζητάμε την ισοτιμία και την τήρηση της θεματικότητας. Όχι πια στις τηλεαναμετρήσεις όπου οι απαντήσεις προβλέπονται από πριν και οι ίδιες οι αναμετρήσεις καταντούν κάτι το γελοίο και στημένο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα.

Α. Παπαρήγα: Να φύγουμε από αυτή τη γελοιοποίηση των debate

Α. Παπαρήγα: Να φύγουμε από αυτή τη γελοιοποίηση των debate

Επιπρόσθετα, η κ. Παπαρήγα μίλησε για «ισχυρούς θύλακες που έχουν πρόσβαση και στα ΜΜΕ και καταβάλλουν προσπάθεια να εδραιώσουν το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να χειραγωγήσει και να τσακίσει το λαϊκό κίνημα, ενώ για τη ΝΔ δεν θέλουν να χάσει και πολύ».

«Η μάχη των μαχών δεν είναι η τηλεαναμέτρηση, αλλά οι αγώνες στους χώρους δουλειάς και η αντίσταση στους δρόμους», παρατήρησε, σημειώνοντας παράλληλα ότι η μάχη της τηλεαναμέτρησης πρέπει να γίνει «με σεβασμό στους πολίτες ακροατές». «Πρωταγωνιστικό ρόλο -τόνισε- να παίζουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων και όχι οι δημοσιογράφοι».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το ΚΚΕ νιώθει σε ένα βαθμό συνένοχο για τις προηγούμενες τηλεαναμετρήσεις, και για το λόγο αυτό δεν θέλει να επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό.

Κληθείσα τέλος, να σχολιάσει την τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα ότι to KKE μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ καταβάλλουν προσπάθεια να μην πραγματοποιηθεί η τηλεαναμέτρηση των έξι, η κ. Παπαρήγα χαρακτήρισε αυτή την τοποθέτηση «αποκαλυπτική».

Αναφερόμενος στο θέμα του debate, o κ. Τσίπρας επεσήμανε πως «είναι ιδιαίτερα στενάχωρο το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δυστυχώς συνεπικουρούμενοι και από το ΚΚΕ, διαμορφώνουν συνθήκες ναυαγίου στην προοπτική να γίνει ένας διάλογος όλων των πολιτικών αρχηγών, όλων των πολιτικών δυνάμεων όπως το έχουμε συνηθίσει στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις».

«Γνωρίζουμε ότι σε αυτόν τον διάλογο υπάρχουν προβλήματα, όμως ακόμη και οι χειρότερες συνθήκες διεξαγωγής του διαλόγου είναι καλύτερες από το μην γίνει καθόλου διάλογος», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ και πρόσθεσε:

«Ιδιαίτερη εντύπωση μάς προκαλεί η στάση του ΚΚΕ, που έφυγε χθες από τις διαπραγματεύσεις. Αναρωτιόμαστε, δεν θέλουν, ο κ. Καραμανλής, ο κ. Παπανδρέου, η κα Παπαρήγα, τη διεξαγωγή του πολιτικού διαλόγου με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς; Τι φοβούνται; Και δευτερευόντως, αναρωτιόμαστε ποιοι είναι αυτοί, οι οποίοι έχουν όφελος από το να μην γίνει καθόλου αυτή η αναμέτρηση και να δούμε δύο παράλληλους μονολόγους, δύο μονομάχων, που η πολιτική τους στα κρίσιμα ζητήματα στην οικονομική και κοινωνική πολιτική δεν έχει πολύ μεγάλες διαφορές, δεν είναι ανταγωνιστική, είναι συμπληρωματική».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή