Στο Ευρωκοινοβούλιο η τουρκική προκλητικότητα

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2009 14:46
A- A A+

Την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας εξέθεσε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ., Καθηγητής κ. Γιώργος Παπαστάμκος, στο πλαίσιο της συζήτησης για την μετανάστευση, τον ρόλο της Frontex και την συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής υπογράμμισε την ανάγκη συγκρότησης μίας συνεκτικής Κοινής Μεταναστευτικής Πολιτικής σε επίπεδο ΕΕ, ενίσχυσης της FRONTEX και της συνεργασίας με τρίτες χώρες, πρωτίστως δε με την Τουρκία και την Λιβύη, χώρες κλειδιά στις εξωτερικές μεταναστευτικές πιέσεις προς την ΕΕ.

Ο κ. Παπαστάμκος ζήτησε την αποτελεσματική λειτουργία του πλαισίου επανεισδοχής και επανεγκατάστασης μέσω ευρωπαϊκής δημοσιονομικής στήριξης.

Σε συνέχεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου που άσκησε η Ομάδα των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Παπαστάμκος κατήγγειλε στην Ολομέλεια τις τουρκικές παρενοχλήσεις ευρωπαϊκών πτητικών μέσων της FRONTEX και ζήτησε την άμεση ευρωπαϊκή παρέμβαση.

Τέλος, ο κ. Παπαστάμκος ζήτησε τόσο από τον αρμόδιο Επίτροπο Μπαρό, όσο και από τον Σουηδό Υπουργό να επισπεύσουν την επίσκεψή τους στην Τουρκία με σκοπό την ανάδειξη των ευθυνών μίας υποψήφιας χώρας για ένταξη στην ΕΕ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή