Ψωμιάδης: «Eγώ έχω μάθει να μιλάω όταν έχω την καρέκλα»

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2009 15:08
A- A A+

Καυστικό ήταν το σχόλιο που επεφύλαξε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης για τη στάση του Σ. Τσιτουρίδη μετά τον αποκλεισμό του από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ. «Εγώ έμαθα στη ζωή μου να μιλάω όταν έχω την καρέκλα», δήλωσε με νόημα ο νομάρχης Θεσσαλονίκης κληθείς να σχολιάσει την αντίδραση του πρώην υπουργού.

«Την ώρα της μάχης σεβόμαστε τις αποφάσεις του Προέδρου», τόνισε. Ό,τι έχουμε να πούμε, καλό είναι να το πούμε μετά τις εκλογές. Θετικό ή αρνητικό. Εγώ έμαθα στη ζωή μου να μιλάω όταν έχω την καρέκλα».

«Μου κάνει εντύπωση που όλα τα ΜΜΕ ασχολούνται με το γιατί μπήκε ή δεν μπήκε ο κ. Τσιτουρίδης όταν όλη η κυβέρνηση Σημίτη, στην οποία κορυφαίος υπουργός ήταν ο κ. Παπανδρέου, έχει μείνει εκτός ψηφοδελτίων», παρατήρησε από την πλευρά του ο υπουργός Μεταφορών Ευριπίδης Στυλιανίδης, κάνοντας παράλληλα λόγο για «απόφαση του πρωθυπουργού που γίνεται από όλους μας σεβαστή, όσο επώδυνη και αν είναι».

«Είναι μια απόφαση που πήρε ο πρωθυπουργός αξιολογώντας την ενδιάμεση στάση των στελεχών που κρίθηκαν. Είχε πει ότι όλοι κρινόμαστε συνεχώς και αυτό που θα πρυτανεύσει στο τέλος είναι τι συμφέρει την παράταξη. Με αυτό το κριτήριο έκανε τις σχετικές επιλογές», σημείωσε μιλώντας στον Αlpha 989.

Όσο για τις βαριές εκφράσεις που χρησιμοποίησε στη δήλωσή του ο κ. Τσιτουρίδης, ο κ. Στυλιανίδης είπε: «Το καταλαβαίνω αυτό γιατί συνοδεύει μια πικρία που είναι εύλογη για τον άνθρωπο που ήταν στην πολιτική τόσα χρόνια».

«Αν κλείσουμε την δημόσια κουβέντα της προεκλογικής περιόδου μόνο στο ποιο πρόσωπο μας αρέσει ή δεν μας αρέσει, τότε φοβάμαι ότι θα έχουμε ακυρώσει την προοπτική της χώρας και δεν προτίθεμαι να συμπράξω σε ένα τέτοιο παιχνίδι παραπολιτικής», συμπλήρωσε.

«Δεν θα μπω ούτε σε ονοματολογία ούτε σε περιπτωσιολογία», ήταν η απάντηση της υποψήφιας με τη ΝΔ Φεβρωνίας Πατριανάκου, όταν ρωτήθηκε για το θέμα, εκφράζοντας παράλληλα την απορία της για τις διαστάσεις που έλαβε ο αποκλεισμός του κ. Τσιτουρίδη από τις λίστες της ΝΔ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή