Ολυμπιακός: Στην Αθήνα ο Ζίκο

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2009 14:13
A- A A+

Στην Αθήνα αναμένεται ο Βραζιλιάνος προπονητής Ζίκο -ή Αρτούρ Αντούνες Κοΐμπρα, όπως είναι το πλήρες όνομά του- ο οποίος θα παρακολουθήσει τον αποψινό αγώνα του Ολυμπιακού με την Αλκμάαρ στο «Γ. Καραϊσκάκης» για το Champions League.

Ο Βραζιλιάνος προπονητής που έμεινε ελεύθερος απο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας έρχεται στη χώρα μας για να συζητήσει με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σωκράτη Κόκκαλη, και αν καταλήξουν σε συμφωνία, θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία των «ερυθρολεύκων».

Ο 56χρονος προπονητής, που είναι απο τους βασικούς υποψήφιους μαζί με τον Κίκε Φλόρες, αποτελεί μια ακριβή, αλλά όχι απρόσιτη περίπτωση, κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες να ειναι ο διάδοχος του Τιμούρ Κετσπάγια στον πάγκο τουΟλυμπιακού.

Ο Ζίκο βρίσκεται στη λίστα με τους υποψήφιους προπονητές του Ολυμπιακού καθώς συγκεντρώνει πολλά από τα στοιχεία που αναζητούν οι άνθρωποι της ομάδας για την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Χθες υπήρξε και σχετικό δημοσιεύμα στη Βραζιλία για ενδιαφέρον της ελληνικής ομάδας για τον Ζίκο, με δηλώσεις του Ντουντού. «Ήταν μεγάλη η έκπληξη για μένα ότι παραιτήθηκε ο προπονητής την παραμονή ενός τόσου σημαντικού ματς. Η διοίκηση όμως της ομάδας ξέρει τι κάνει. Αν ερχόταν ο Ζίκο, θα ήταν πάντως καταπληκτικό για τον Ολυμπιακό», τόνισε ο μέσος των «ερυθρολεύκων».

Ο Ζίκο ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στην Κασίμα ¶ντιλες της Ιαπωνίας το 1999. Το 2002 ανέλαβε την εθνική Ιαπωνίας που την οδήγησε στο Μουντιάλ εκείνης της χρονιάς. Το καλοκαίρι του 2006 δοκίμασε την τύχη του στην Τουρκία και στον πάγκο της Φενερμπαχτσέ. Έμεινε ως το 2008 και την οδήγησε στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2007-08. Στη συνέχεια ανέλαβε την Μπουντνιοκτόρ. Από τον Ιανουάριο του 2009 και μέχρι πριν από λίγες μέρες ήταν στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο Ρωσίας και το Σούπερ Καπ.

Αυτό πάντως, δεν σημαίνει απόλύτως τίποτα καθώς θα πρέπει οι δύο πλευρές πρώτα να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις.

Στο μεταξύ οι «ερυθρόλευκοι» εξετάζουν και άλλες περιπτώσεις από την Ισπανία και την Ιταλία. Ο Κίκε Φλόρες βρίσκεται ψηλά στη λίστα, ενώ οι άνθρώποι της ελληνικής ομάδας φέρεται να έχουν έρθει σε επαφή με τους Λουτσιάνο Σπαλέτι και Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Παρόλα αυτά οι περιπτώσεις των δύο Ιταλών τεχνικών θεωρούνται εξαιρετικά δύσκολες, όχι μόνο λόγω του υψηλού κασέ τους, αλλά και λόγω της απροθυμίας τους να συνεχίσουν την καριέρα τους στην Ελλάδα. Γενικά τον Ολυμπιακό τις τελευταίες ώρες παρατηρείται έντονη κινητικότητα.

πηγή www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις