Αντ. Μπέζας: Ή θα υποκύψουμε στο λαϊκισμό ή θα πάρουμε δύσκολες αποφάσεις

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2009 15:22
UPD:15:30
A- A A+

«Τα επόμενα δυο χρόνια τα πράγματα θα είναι πολύ κρίσιμα και οι στρατηγικές επιλογές είναι δύο: είτε θα υποκύψουμε στον λαϊκισμό είτε πάρουμε δύσκολες αποφάσεις», δήλωσε μιλώντας στο ρ/σ Alpha ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Αντώνης Μπέζας.

Ο κ. Μπέζας τόνισε ότι ο «λαϊκισμός θα είναι πρόσκαιρα ευχάριστος, αλλά οι επιπτώσεις θα είναι εξαιρετικά επώδυνες για τους πολίτες και θα απαιτηθεί πολλαπλάσιος χρόνος για να βγούμε από την κρίση».

Αντίθετα, «αν τολμήσουμε σε αυτόν το δύσκολο δρόμο που προτείνει η ΝΔ», σημείωσε, «δεν θα είμαστε ευχάριστοι, αλλά θα βγούμε από την κρίση και όχι μόνο αυτό, αλλά θα έχουμε και γερές βάσεις μετά την κρίση να προχωρήσουμε σε μια μακροχρόνια ανάπτυξη και σε ένα πραγματικά κοινωνικό κράτος».

Επεσήμανε ακόμη πως η ΝΔ προτείνει δύσκολες αποφάσεις, «αλλά δεν είναι αντιλαϊκή πολιτική να λες ότι παγώνω τους μισθούς, αλλά θα δώσω αυξήσεις στους χαμηλόμισθους και στους χαμηλοσυνταξιούχους».

Κατηγόρησε δε εκ νέου το ΠΑΣΟΚ για «γενικόλογες και ανεδαφικές και αόριστες υποσχέσεις οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις οδηγούν σε πολύ επαχθέστερα μέτρα και στη φορολογία και στην εισοδηματική πολιτική, από αυτό το δρόμο που πρότεινε ο πρωθυπουργός».

Σε ό,τι αφορά στη φοροδιαφυγή, ο κ. Μπέζας παραδέχθηκε πως υπήρξαν αδυναμίες και καθυστερήσεις. «Αναγνωρίζω ότι σε κάποιες περιπτώσεις έπρεπε να κινηθούμε πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά. Κάναμε σημαντικά βήματα όμως. Τώρα πρέπει να προχωρήσουμε με άλματα», ανέφερε.

«Όταν λες ότι υπάρχουν 31δις στην αγορά και μπορώ να τα μαζέψω, αυτό είναι ανεδαφικό. Ή δείχνει παραπλάνηση ή δείχνει άσχετους με τα δημοσιονομικά», υπογράμμισε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή