Στίβος: Ιππότης Γιουσέιν

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2009 22:07
A- A A+

Έχοντας ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του, ο Γιουσέιν Μπολτ μπορεί πλέον να απολαμβάνει τα αγαθά των κόπων του. Και δεν είναι μόνο τα χρυσά μετάλλια και τα ρεκόρ που σημείωσε κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Έπειτα από μια ιδιαίτερα «φορτωμένη» σεζόν ο νεαρός Τζαμαϊκανός μπορεί να αισθάνεται... βασιλιάς στην πατρίδα του, αφού αποφασίστηκε να τον χρίσουν ιππότη και να δώσουν το όνομά του σε έναν αυτοκινητόδρομο.

Αυτές τις τιμές θα λάβει τις προσεχείς ημέρες ο 23χρονος χρυσός Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του νησιού, Μπρους Γκόλντινγκ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι τον Οκτώβρη ο Μπολτ θα τιμηθεί με το μετάλλιο του Ιππότη της Τζαμάικα, που αποτελεί τον τέταρτο υψηλότερο τίτλο στο νησί της Καραϊβικής. Αυτό σημαίνει ότι ο νεαρός θα έχει όλα τα δικαιώματα ενός πρεσβευτή, συν το διπλωματικό διαβατήριο.

Επίσης, πολύ σύντομα θα εγκαινιαστεί ο αυτοκινητόδρομος που θα πάρει το όνομά του και συνδέει τις σημαντικότερες πόλεις της Τζαμάικα. Μάλιστα, τον συγκεκριμένο δρόμο τον έχει... εγκαινιάσει ήδη ο Μπολτ, αφού τον περασμένο Απρίλιο έπεσε θύμα τροχαίου με την BMW του, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί σοβαρά.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις