Oλυμπιακός - Αλκμααρ: 1-0

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2009 23:40
UPD:23:53
A- A A+

Πολύ σκληρός για να πεθάνει αυτός ο Ολυμπιακός! Με απουσίες βασικών παικτών, με υπηρεσιακό προπονητή στον πάγκο και με τον νεοπροσληφθέντα Ζίκο στην σουίτα, οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν με το δεξί στο Τσάμπιονς Λιγκ καθώς στο «καμίνι» του Καραϊσκάκη με το... χρυσό γκολ του κορυφαίου του αγώνα Βασίλη Τοροσίδη (79') κέρδισαν με 1-0 την ¶λκμααρ. Μεγάλη επέμβαση του Νικοπολίδη στο 83΄.

Πολύ σκληρός για να πεθάνει αυτός ο Ολυμπιακός! Με απουσίες βασικών παικτών, με υπηρεσιακό προπονητή στον πάγκο και με τον νεοπροσληφθέντα Ζίκο στην σουίτα, οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν με το δεξί στο Τσάμπιονς Λιγκ καθώς στο «καμίνι» του Καραϊσκάκη με το «χρυσό» γκολ του... ταύρου Βασίλη Τοροσίδη (79') κέρδισαν με 1-0 την ¶λκμααρ. Μεγάλη επέμβαση του Νικοπολίδη στο 83΄! To gazzetta.gr βρέθηκε στο Φαληρικό γήπεδο.

Μπορεί μέσα σε μια μέρα να γίνει ξανά η ομάδα των επιτυχιών; Και όμως ο Ολυμπιακός κατάφερε να αφήσει πίσω του το άσχημο κλίμα, και με μια τεράστια νίκη να αποδείξει πως είναι «Πολύ σκληρός για να πεθάνει». Το αστείρευτο πάθος των παικτών του, η συγκλονιστική συμπαράσταση των οπαδών του, η εξαιρετική «κατασκοπεία» του Μπάντοβιτς και πάνω απΆ όλα η ηγετική παρουσία του Τοροσίδη έδωσαν τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στους Πειραιώτες. Ο Κούμαν έμοιαζε «εγκλωβισμένος» από τον Σέρβο τεχνικό του Ολυμπιακού, ο Ελ Χαμνταουί «σβήστηκε» από τους Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλο και οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήκαν με το 1-0.

Στη νέα εποχή «Ζίκο» ο Ολυμπιακός μπαίνει πιο δυνατός, πιο ελεύθερος και με την ψυχολογία στα ύψη. Ο «Ελ Τόρο» αποθεώθηκε από τον κόσμο, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν την ένεση αδρεναλίνης που χρειάζονταν και πλέον η ομάδα αρχίζει ξανά από την αρχή!

Man of the match: Συγκλονιστικός ο Βασίλης Τοροσίδης ήταν ο πραγματικός ηγέτης του Ολυμπιακού. Το πάθος του, η εκρηκτικότητα και πάνω απΆ όλα η ουσία του ήταν αυτή που έσπρωξε τον Ολυμπιακό στην επιτυχία. Έβγαζε την ομάδα μπροστά, δημιουργούσε φάσεις, έκοβε στην άμυνα και το σημαντικότερο, σκόραρε!

Αδύναμος κρίκος: Συνέχεια στις κακές εμφανίσεις για τον Ντιόγκο, ο οποίος δεν μπόρεσε να προσφέρει στον Ολυμπιακό τις επιθετικές λύσεις που ήθελε. «Εγκλωβισμένος» από τους αντίπαλους αμυντικούς, δεν κατάφερε να ξεφύγει, ενώ για ακόμα μια φορά δεν είχε την εκρηκτικότητα που χρειάζεται ένας φορ

Στο ύψος του: Παρά την απογοητευτική εικόνα της ομάδας, ο κόσμος του Ολυμπιακού έδωσε δυναμικό παρών και μετέτρεψε το «Καραϊσκάκη» σε «παγίδα» για τους Ολλανδούς. Η στήριξη ήταν διαρκής και έδινε ώθηση σε δύσκολα σημεία για τους «Ερυθρόλευκους». Χωρίς μουρμούρα και πάνω απΆ όλα χωρίς ενέργειες που θα έθεταν σε άμεσο κίνδυνο την έδρα του συλλόγου.

Το στραγάλι: Από την αρχή του ματς ο Βίκτορ Κασάι έδειξε τις προθέσεις του για τη μη χρησιμοποίηση καρτών. Χωρίς πολλά προβλήματα, αφού μεταξύ άλλων του έλειψαν και οι δύσκολες φάσεις. Είχε πάντως κάποια προβλήματα, αφού σε σκληρά μαρκαρίσματα των Ολλανδών (σε Ντιόγκο, Τοροσίδη) δεν έβγαλε κάρτα από το τσεπάκι του.

Το ταμείο του gazzetta: Η ψυχική δύναμη νίκησε την σωματική κόπωση και με την συμπαράσταση των οπαδών του, ο Ολυμπιακός απέδειξε πως είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει. Χωρίς φαντασία στο παιχνίδι του, χωρίς εμπνεύσεις για δημιουργία, με κακές επιλογές από τα άκρα, αλλά με τεράστιο πάθος και ψυχή οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν νικηφόρα στον όμιλο. Ο Βασίλης Τοροσίδης ήταν ο ηγέτης των Πειραιωτών και με τη στήριξη των εξαιρετικής αμυντικής τετράδας μπόρεσε να πετύχει μια συγκλονιστική νίκη. Μεγάλο μερίδιο επιτυχίας ανήκει και στον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, ο οποίος κατάφερε μέσα σε μια μέρα να τονώσει ψυχολογικά την ομάδα και να συμμαζέψει τα ασυμάζευτα…

Συνθέσεις

Ολυμπιακός (Μ. Μπάντοβιτς):Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Μπράβο, Ζαϊρί, Λεονάρντο (81Ά Στολτίδης), Τοροσίδης (85Ά Όσκαρ), Λεντέσμα, Ντουντού, Ντιόγκο (75Ά Μήτρογλου)

¶λκμααρ (Ρ. Κούμαν): Ρομέρο, Γιάλιενς, Μορένο, Ποκογκνόλι, Ντα Σίλβα (72Ά Λουίξ), Σάαρς, Ελ Χαμνταουί (77Ά Πελέ), Μαρτένς (80Ά Λανς), Ντέμπελε, Μουσαντέ, Χόλμαν

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις