Πρόγνωση καιρού

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009 04:56
UPD:05:14
A- A A+

Βροχές στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο και καταιγίδες κυρίως στις βορειοδυτικές περιοχές προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Στη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα στη Δυτική και κατά τόπους στην Κεντρική Μακεδονία βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Στη Θράκη αραιές νεφώσεις βαθμιαία από το απόγευμα πιο πυκνές με τοπικές βροχές τη νύχτα. ¶νεμοι: Ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα νότια θα είναι πρόσκαιρα ενώ στα βορειοδυτικά πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Βελτίωση από το απόγευμα και από τα νότια. ¶νεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ και από το απόγευμα ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βορειοδυτικά η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. ¶νεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις. ¶νεμοι: Βορειοδυτικοί 4 στα ανατολικά 5 Μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί. Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα βόρεια θα αυξηθούν και από το απόγευμα είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές. ¶νεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 και στα νότια 5 τοπικά 6 Μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα βροχών κυρίως στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. ¶νεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα. ¶νεμοι: Ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Λίγες νεφώσεις προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ, οι οποίες στα ηπειρωτικά θα είναι πρόσκαιρα αυξημένες. Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν στα βορειοανατολικά και πιθανόν στις ορεινές περιοχές της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. ¶νεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και αργότερα στα πελάγη τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή