Ισχυρή έκρηξη στο κέντρο της Καμπούλ

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009 10:51
UPD:11:48
A- A A+

Ισχυρή έκρηξη με θύματα, πιθανώς οφειλόμενη σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο, σημειώθηκε στην Καμπούλ στην περιοχή όπου στεγάζονται οι πρεσβείες των ΗΠΑ και της Βρετανίας, καθώς και άλλες διπλωματικές αποστολές.

Αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το Reuters, ανέφεραν ότι Αφγανοί στρατιώτες μετέφεραν τραυματισμένους πολίτες σε ασθενοφόρα. Περισσότερα στοιχεία για τα θύματα δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Λίγο πριν από την έκρηξη ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι παραχωρούσε συνέντευξη Τύπου στο Προεδρικό Μέγαρο το οποίο βρίσκεται επίσης σε κοντινή απόσταση από το σημείο.

Λίγο αργοτερα ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείοτ στην Καμπούλ μετέδωσε ότι τουλάχιστον τρία πτώματα κείτονταν μπροστά από ιταλικό στρατιωτικό όχημα των νατοϊκών δυνάμεων, το οποίο καταστράφηκε από έκρηξη στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν.

Σημειώνεται πως σήμερα στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν έφτασε για 48ώρη επίσκεψη ο Γάλλος υπουργός Αμυνας Ερβέ Μορέν, ο οποίος θα επισκεφθεί τις τρεις βάσεις επιχειρήσεων των γαλλικών δυνάμεων, περίπου 50 χιλιόμετρα ανατολικά της Καμπούλ.

Δύο ημέρες πριν από την επίσκεψη, ο Γάλλος υπουργός είχε ταχθεί κατά μίας βιαστικής αποχώρησης των γαλλικών στρατευμάτων, αλλά υπέρ μια αναθεώρησης της στρατηγικής της διεθνούς δύναμης στο Αφγανιστάν.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή