Τις θέσεις του κατά της ανεργίας παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009 14:36
A- A A+

Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ενίσχυση της απασχόλησης παρουσίασε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε, επέκρινε τη «νεοφιλελεύθερη πολιτική απασχόλησης» που όπως ανέφερε ακολούθησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και τόνισε πως στις εκλογές δεν αρκεί να ψηφίσεις άλλο κόμμα, αλλά πρέπει να ψηφίσεις και άλλη πολιτική.

Όπως ανέφερε, η πολιτική αυτή οδήγησε σε αύξηση της ανεργίας, πλήρη απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, γενίκευση της εργασιακής ανασφάλειας και διεύρυνση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων. Παράλληλα κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα ότι δεν προτείνουν τίποτα συγκεκριμένο για την αντιμετώπιση της ανεργίας ούτε για νέες θέσεις εργασίας.

Α. Τσίπρας: Δημιουργήθηκε πλαίσιο εργασιακού Μεσαίωνα στη χώρα μας

Α. Τσίπρας: Δημιουργήθηκε πλαίσιο εργασιακού Μεσαίωνα στη χώρα μας

Η δική μας κεντρική προγραμματική θέση, τόνισε, είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει έξοδος από την κρίση χωρίς ανάκαμψη της απασχόλησης, χωρίς τον τερματισμό της εργασιακής επισφάλειας και τη διασφάλιση της πλήρους σταθερής και ποιοτικής εργασίας για όλους.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ακόμη πως ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι με την κρυφή ανεργία ο συνολικός αριθμός των ανέργων προσεγγίζει το 15%, δηλαδή γύρω στις 750.000 σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ.

Οπως επεσήμανε και ο υπεύθυνος εργατικής πολιτικής Αλέκος Καλύβης ο ΣΥΝ προτείνει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για την κατασκευή κοινωνικών υποδομών, που θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας, την υιοθέτηση ενός σχεδίου με στόχο τον οικολογικό μετασχηματισμό του συνόλου της οικονομίας και να υπάρξει προστασία από τις απολύσεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή