ΥΠΕΣ: Διαφημιστική καμπάνια «Κάθε ψήφος, μια επιλογή για το αύριο»

Μάθε πού ψηφίζεις
Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009 15:16
UPD:15:22
A- A A+

Στον ειδικό τηλεφωνικό αριθμό 1500 και μέσω Διαδικτύου στις διευθύνσεις www.ypes.gr και www.ermis.gov.gr θα μπορούν οι πολίτες να ενημερώνονται για θέματα σχετικά με την εκλογική διαδικασία.

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Σπύρος Φλογαΐτης, ο οποίος μαζί με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, Πάτροκλο Γεωργιάδη, παρουσίασαν σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο τη διαφημιστική καμπάνια με τίτλο: «Κάθε ψήφος, μια επιλογή για το αύριο», με στόχο την παρότρυνση των πολιτών να προσέλθουν στις κάλπες.

Η καμπάνια αφορά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ, καθώς και καταχωρήσεις στον Τύπο που απευθύνονται σε επί μέρους κοινωνικές ομάδες πολιτών: γυναίκες, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, νέους, ετεροδημότες και άτομα με προβλήματα ακοής.

Ο κ. Φλογαΐτης ζήτησε από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ τη βοήθειά τους σε αυτήν τη διαδικασία, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση των δικαστικών αντιπροσώπων ώστε να εκπληρώσουν σωστά τα καθήκοντά τους.

Όπως ανέφερε, το εκλογικό σώμα ανέρχεται σε 9.835.007 άτομα, εκ των οποίων τα 5.076.727 είναι γυναίκες και τα 4.758.280 άντρες, ενώ το 2,5% του εκλογικού σώματος, δηλ. 245.866 άτομα, είναι νέοι εκλογείς. Οι διπλοεγγεγραμμένοι ανέρχονται σε 12.475, ωστόσο, ο κ. Φλογαΐτης δήλωσε πως έχουν ληφθεί μέτρα ώστε να μην διπλοψηφίσουν.

Παράλληλα, ο αριθμός των ετεροδημοτών φτάνει τις 116.941 άτομα, τα οποία θα ψηφίσουν βάσει ειδικών καταλόγων σε τμήματα του τόπου διαμονής τους. Για να λειτουργήσουν τα ξεχωριστά αυτά τμήματα θα πρέπει ο αριθμός των εκλογέων να είναι τουλάχιστον 40 ώστε να διαφυλαχθεί η μυστικότητα της ψήφου.

Σε περίπτωση που δεν συγκεντρωθεί αυτός ο αριθμός, οι συγκεκριμένοι εκλογείς, οι οποίοι έχουν υπολογιστεί στα 7.521 άτομα, θα πρέπει να ψηφίσουν στον τόπο όπου ασκούν τα εκλογικά τους δικαιώματα. Οι εκλογείς αυτοί θα ενημερωθούν γραπτώς και από τηλεφώνου από το υπουργείο Εσωτερικών.

Στις εκλογές του Οκτωβρίου, όπως και στις τελευταίες ευρωεκλογές του Ιουνίου, η εταιρεία που υποστηρίζει από τεχνολογικής άποψης την εκλογική διαδικασία θα εφαρμόσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα ψηφοφορίας, μέσω κινητών, το οποίο θα εφαρμοστεί στο 20% των αποτελεσμάτων σε όλη τη χώρα. Μέσω αυτού του συστήματος, το αποτέλεσμα για το συγκεκριμένο ποσοστό (20%) της επικράτειας θα γίνει γνωστό στις 10 το βράδυ της Κυριακής.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή