Στη Μαρία Νικολάου το δημοσιογραφικό βραβείο «Ελένη Βλάχου»

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009 16:03
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Στη Μαρία Νικολάου, δημοσιογράφο στην ΕΡΤ Κομοτηνής, απένειμε το ελληνογερμανικό δημοσιογραφικό βραβείο «Ελένη Βλάχου» για το 2009 ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας.

Η βράβευση έγινε στην αίθουσα της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου. Παρόντες ήταν η Γενική Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Μαργαρίτα Παπαδά, ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος, ο Πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος, ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Dr Wolfgang Schultheiss, o Πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου της Αθήνας Φίλιππος Πάγκαλος και ο Σύμβουλος Γενικής Διεύθυνσης του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Ανδρέας Χριστοδουλίδης.

Σημειώνεται πως το βραβείο απονέμεται για πρώτη φορά σε μια γυναίκα δημοσιογράφο και μάλιστα από Μέσο Ενημέρωσης της περιφέρειας.

«Ταυτόχρονα με την εξαίρετη δημοσιογράφο κυρία Μαρία Νικολάου, τιμούμε σήμερα και τη δημοσιογραφία και την Ελένη Βλάχου, την ψυχή της εφημερίδας “Καθημερινή” για δεκαετίες. Τιμούμε τη δημοσιογραφία ως θεμελιώδη κοινωνική και δημοκρατική διαδικασία», τόνισε στη διάρκεια του χαιρετισμού του ο κ. Παπούλιας.

Μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε πως «χωρίς την υπεύθυνη, πλήρη, ανεξάρτητη και διεισδυτική δημοσιογραφία, δεν μπορεί μια κοινωνία να αντιληφθεί τα προβλήματα της, να αναζητήσει τις λύσεις τους και να διατηρήσει την απαιτούμενη συνοχή».

Προτεινόμενα για εσάς