ΝΔ: Εκβιαστικά διλήμματα για την αποφυγή δεύτερης μονομαχίας

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009 16:27
UPD:18:51
A- A A+

«Το ΠΑΣΟΚ βάζοντας εκβιαστικά διλήμματα δεν άφησε περιθώρια προσέγγισης έτσι ώστε να υπάρξει και δεύτερο ντιμπέιτ μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Παράλληλα χαρακτήρισε θετική και ιδιαίτερα ικανοποιητική εξέλιξη κατάληξη της συζήτησης μεταξύ των εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων για τον καθορισμό της τηλεοπτικής αναμέτρησης των πολιτικών αρχηγών.

«Ο κ. Καραμανλής, ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, πιστεύει στη σημασία του πολιτικού διαλόγου και με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς αλλά και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Εξαπέλυσε επίσης νέα επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και στον πρόεδρό του για τις οικονομικές εξαγγελίες, λέγοντας ότι δεν μπορεί σε εποχή οικονομικής κρίσης να ανακοινώνεται οικονομική πολιτική χωρίς να περιλαμβάνει ούτε ένα δυσάρεστο μέτρο.

Η ισοπεδωτική λογική του ΠΑΣΟΚ θέτει σε αμφισβήτηση ακόμη και έργα εθνικής σημασίας, όπως ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, συμπλήρωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Το ΠΑΣΟΚ θέλει να ανατρέψει συνολικά την πολιτική της ΝΔ, ανέφερε χαρακτηριστικά και εκεί απέδωσε το θέμα που εγείρει η αξιωματική αντιπολίτευση για τον αγωγό.

Με τον αγωγό, σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος, η Ελλάδα μπήκε στον ενεργειακό χάρτη, είναι έργο εθνικής στρατηγικής σημασίας και πέραν αυτού η χώρα θα εισπράξει τέλη διέλευσης πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

«Το έργο θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της Θράκης, θα συμβάλει στον περιορισμό της ανεργίας και στη δημιουργία θέσεων εργασίας και θα τονώσει την οικονομική ζωή του τόπου», πρόσθεσε.

Έθεσε τέλος προς το ΠΑΣΟΚ το ερώτημα: «τί εννοούν όταν διακηρύσσουν ότι η Ελλάδα θα διασφαλίσει τα συμφέροντά της; Τί σημαίνει επαναδιαπραγμάτευση, όταν όλοι ξέρουν τη σημασία του έργου αυτού;»

«Τα ψηφοδέλτια συμπληρώθηκαν και δόθηκαν και είναι ψηφοδέλτια νίκης», είπε σχετικά με την ανακοίνωση των υποψηφίων της ΝΔ και πρόσθεσε: «Αποχωρήσεις, νέες υποψηφιότητες, εξαναγκασμοί υπάρχουν και στο ΠΑΣΟΚ».

Εργαλειοποίηση από το ΠΑΣΟΚ του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας

Αναφερόμενος στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Γιώργος Κουμουτσάκος επισήμανε ότι η ΝΔ με συνέπεια υποστηρίζει την επανεκλογή του Κάρολου Παπούλια.

Γ. Κουμουτσάκος: Η Ν.Δ. υποστήριξε και υποστηρίζει την επανεκλογή Παπούλια

«Αυτές είναι οι καθαρές κουβέντες της ΝΔ. Να δούμε αν και το ΠΑΣΟΚ έχει καθαρές κουβέντες», δήλωσε και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για εμπαιγμό και εργαλειοποίηση του θεσμού της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Πρόσθεσε ότι η τάση του ΠΑΣΟΚ να παίζει με τον θεσμό δεν είναι περιστασιακή, αφού «και το 1985 το ΠΑΣΟΚ έπαιξε με μία εμβληματική φυσιογνωμία της πολιτικής τον Κωνσταντίνο Καραμανλή».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή