Συζήτηση μεταξύ Κ. Καραμανλή-Γ. Παπανδρέου στο ντιμπέιτ ζητά το ΠΑΣΟΚ

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009 16:45
A- A A+

Τη βεβαιότητά του πως σε ό,τι αφορά τεχνικές λεπτομέρειες του ντιμπέιτ μεταξύ Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου θα βρεθεί λύση ώστε να διεξαχθεί μια ενδιαφέρουσα για τον ελληνικό λαό συζήτηση εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επεσήμανε πως το ΠΑΣΟΚ δεν φέρνει προσκόμματα στη διεξαγωγή του ντιμπέιτ, αλλά κάνει προτάσεις, προσθέτοντας ότι το Κίνημα επιθυμεί να γίνει ουσιαστική συζήτηση.

Γ. Παπακωνσταντίνου: Αμεσος διάλογος ανάμεσα στους 2 υποψήφιους πρωθυπουργούς

Γ. Παπακωνσταντίνου: Αμεσος διάλογος ανάμεσα στους 2 υποψήφιους πρωθυπουργούς

«Δεν υποτιμάμε τον ρόλο των δημοσιογράφων», διευκρίνισε, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι «δεν μιλάμε για ερωτήσεις, αλλά για συζήτηση μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών».

«Η συνάντηση να επικεντρωθεί στην ανταλλαγή απόψεων των δυο τους, ώστε να πάμε στο "ψητό", που είναι τι λέει ο κ. Καραμανλής και τι λέει ο κ. Παπανδρέου για τα προβλήματα των πολιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Ερωτηθείς δε «ποιος κρίνει ποια είναι τα προβλήματα» απάντησε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει προτείνει πέντε θεματικές ενότητες: Εξωτερική Πολιτική, Οικονομία/Ανάπτυξη, Κοινωνικό Κράτος, Περιβάλλον και Κράτος.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της Παιδείας, είπε ότι θα μπορούσε να συζητηθεί στη θεματική ενότητα «Ανάπτυξη» ή στη θεματική ενότητα «Κοινωνικό Κράτος».

Ως προς τις ημερομηνίες που πρότεινε το ΠΑΣΟΚ και κληθείς να σχολιάσει την δυσαρέσκεια του πρωθυπουργού, ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι «ο πρωθυπουργός μάλλον υπερέβαλε. Υποθέτω ότι υπάρχουν πράγματα για τα οποία μπορεί να αισθάνεται προσβεβλημένος και όχι με τις ημερομηνίες του ντιμπέιτ, οι οποίες έχουν να κάνουν με την απουσία του Γιώργου Παπανδρέου στο εξωτερικό, ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή