«7η Συνάντηση Τζαζ & Δημιουργικής Μουσικής» στη Θεσσαλονίκη

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009 19:37
UPD:19:39
A- A A+

Την «7η Συνάντηση Τζαζ & Δημιουργικής Μουσικής» θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και φέτος στη Θεσσαλονίκη οι λάτρεις της τζαζ. Τη «γιορτή» αυτή διοργανώνει ο Σύλλογος «Φίλοι της Τζαζ & Δημιουργικής Μουσικής».

Στη διάρκεια της «Γιορτής της Τζαζ» μεταξύ άλλων θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις πρωτότυπων μουσικών παραγωγών, συμπράξεις ελλήνων και ξένων μουσικών, γνωριμία του κοινού με Έλληνες μουσικούς που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό και παρουσιάσεις έργων τάξεων ωδείων ή μουσικών εργαστηρίων.

Κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων, 20 μουσικά σχήματα και 100 μουσικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Βουλγαρία, ΗΠΑ, Ρωσία, Γερμανία και Ιταλία), θα ενώσουν την αγάπη τους για τη τζαζ και τη δημιουργική μουσική. Επίσης, οι λάτρεις της τζαζ μουσικής, και όχι μόνο, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάρια, διαλέξεις και ποικίλα αφιερώματα.

Η «Γιορτή της Jazz» διοργανώνεται φέτος με τη συμπαράσταση της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης – Κέντρο Πολιτισμού καθώς και με την υποστήριξη της EBUUER (Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοφώνων). Η έναρξη της «Γιορτής» θα γίνει στις 12 Σεπτεμβρίου στο χώρο της Νομαρχίας, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος», με τη συναυλία του σχήματος Τρίο Βαλκάνο.

Οι υπόλοιπες μουσικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο «Μύλο» της Θεσσαλονίκης από την Πέμπτη 17, έως και τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009.

Το θεσμό της «7ης Συνάντησης Τζαζ & Δημιουργικής Μουσικής» υποστηρίζει για τρίτη συνεχή χρονιά το Cutty Sark Malt.

Προτεινόμενα για εσάς