Ικανοποίηση Μεντβέντεφ για την απόφαση των ΗΠΑ για την αντιπυραυλική ασπίδα

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009 21:28
A- A A+

Την ικανοποίησή του για την απόφαση των ΗΠΑ να αναθεωρήσουν τα σχέδιά τους για ανάπτυξη αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη εξέφρασε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σημειώνοντας πως η Ρωσία είναι έτοιμη για περαιτέρω διάλογο.

«Εκτιμούμε την υπεύθυνη προσέγγιση του Αμερικανού προέδρου προς την εφαρμογή των συμφωνιών μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μεντβέντεφ μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

«Είμαι έτοιμος να συνεχίσω το διάλογο», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι θα συζητήσει το ζήτημα της αντιπυραυλικής άμυνας με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μπαράκ Ομπάμα σε συνάντηση που θα έχουν στη Νέα Υόρκη στις 23 Σεπτεμβρίου.

«Έχουμε μια καλή ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για όλες τις πλευρές της στρατηγικής σταθερότητας, περιλαμβανόμενης της αντιπυραυλικής άμυνας», σημείωσε.

«Θα συνεργαστούμε για την εκπόνηση μέτρων για να εκτιμήσουμε τους κινδύνους από την εξάπλωση των πυραύλων, μέτρα που θα μας επιτρέψουν να μετρήσουμε σωστά τα συμφέροντα και τις ανησυχίες όλων των πλευρών και να ενθαρρύνουμε την αμοιβαία ασφάλεια για όλα τα κράτη στην ευρωπαϊκή περιοχή» κατέληξε ο κ. Μενβέντεφ.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή