Εχθρικές οι βλέψεις της Β. Κορέας προς την Σεούλ

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2009 06:15
A- A A+

Κύριος στόχος του πυρηνικού οπλοστασίου της Βόρειας Κορέας είναι η Νότια Κορέα και το κομμουνιστικό κράτος εξακολουθεί να έχει βλέψεις κατά της Σεούλ, σύμφωνα με τον Νοτιοκορεάτη υπουργό Εξωτερικών, Γου Μουνγκ-Χουαν.

Η Νότια Κορέα προσπαθεί να φέρει τη Βόρεια Κορέα στις εξαμερείς συνομιλίες για την εγκατάλειψη των πυρηνικών φιλοδοξιών της Πιονγιανγκ, με αντάλλαγμα την εξασφάλιση οικονομικής βοήθειας, αλλά η Βόρεια Κορέα αρνείται να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και επιδιώκει απευθείας διάλογο με τις ΗΠΑ.

"Η ανάπτυξη πυρηνικών όπλων από τη Βόρεια Κορέα έχει στόχο τη Νότια Κορέα, όπου κυριαρχούν η ελευθερία και η δημοκρατία, συνεχίζεται η οικονομική ανάπτυξη, όπου ο λαός μπορεί να ζει άνετα", δήλωσε ο Γου. "Αυτό που επιδιώκει η Βόρεια Κορέα, πριν και μετά τον κορεατικό πόλεμο και έως σήμερα είναι η κομμουνιστική ένωση. Και η ανάπτυξη πυρηνικών όπλων είναι ένα εργαλείο για την επιτεύξη αυτού του στόχου", πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε επίσης ότι ο Κινέζος πρωθυπουργός, Ουέν Τζιαμπάο, θα επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα στις αρχές του επόμενου μήνα, στο πλαίσιο των προσπαθειών για το πάγωμα των πυρηνικών φιλοδοξιών της Βόρειας Κορέας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή