Στη Βουλγαρία ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2009 09:58
REUTERS/YVES HERMAN

A- A A+

Τη Βουλγαρία θα επισκεφθεί στις 15 Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε, χθες, η επικεφαλής της βουλγαρικής διπλωματίας, κ. Ρουμιάνα Γέλεβα.

Η κ. Γέλεβα συνόδευσε τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, κ. Μπόικο Μπορίσοφ, στην άτυπη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε., όπου ο τελευταίος είχε επαφές τόσο με τον ίδιο τον κ. Μπερλουσκόνι όσο και με τη Γερμανίδα καγκελάριο, κ. ¶γκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Γέρζι Μπούζεκ, τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, κ. Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ και τον πρωθυπουργό της Λετονίας, κ. Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Στο πλαίσιο των επαφών του, ο κ. Μπορίσοφ επανέλαβε στους συνομιλητές του την επιθυμία της χώρας του να ενταχθεί στην ευρωζώνη, επανέφερε το θέμα των αποζημιώσεων για το κλείσιμο μονάδων του πυρηνικού σταθμού του Κοζλοντούι και άλλα θέματα που αφορούν τις συνδέσεις φυσικού αερίου με χώρες της περιοχής.

Σύμφωνα με την κ. Γέλεβα, εντός του τρέχοντος έτους, τη Βουλγαρία αναμένεται να επισκεφθεί και ο πρόεδρος της Ευρωβουλής, ενώ ο κ. Μπορίσοφ θα επισκεφθεί αργότερα τη Γαλλία και τη Γερμανία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, BTA

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή