Απάντηση Ευ. Αντώναρου στο ΠΑΣΟΚ για το debate των δύο

Τι προτείνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2009 13:53
UPD:13:59
A- A A+

Τις προτάσεις του για τον τρόπο διεξαγωγής της τηλεοπτικής μονομαχίας Καραμανλή - Παπανδρέου απέστειλε σήμερα στο ΠΑΣΟΚ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι εντός της ημέρας θα έχουν οριστικοποιηθεί οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Στην επιστολής του προς τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Αντώναρος προτείνει για κάθε θεματική ενότητα του debate να υπάρχει γραπτή εισαγωγική τοποθέτηση του συντονιστή εντός λευκού φακέλου. Ο συντονιστής θα επιλέγει τυχαία έναν από τους φακέλους και θα ζητά από τους αρχηγούς να τοποθετηθούν.

Επίσης, προτείνεται να συμπληρωθεί η ενότητα «Κοινωνικά θέματα» με «θέματα Παιδείας» και η ενότητα «Περιβάλλον» με «υποδομές».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προτείνει κάθε πρωτολογία να διαρκεί τρία λεπτά, όπως και κάθε δευτερολογία και ένα λεπτό για κάθε τριτολογία των δύο αρχηγών.

Τέλος, προτείνεται η συμμετοχή πέραν του συντονιστή δύο ακόμα «έγκριτων δημοσιογράφων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή που απέστειλε σήμερα στον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο κ. Αντώναρος αναφέρει:

«Σε συνέχεια των συνεννοήσεών μας συμφωνούμε - όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει - για την διεξαγωγή της τηλεοπτικής συζήτησης μεταξύ του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστα Καραμανλή και του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Α. Παπανδρέου, την Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, και ώρα 20.00.

»Υπενθυμίζω ότι από κοινού συμφωνήσαμε ήδη να έχει η συζήτηση διάρκεια 75 λεπτών και να καλύψει πέντε θεματικές ενότητες».

»Προτείνουμε - και είμαι βέβαιος ότι θα αποδεχθείτε - να συμπληρωθεί η ενότητα "Κοινωνικά θέματα" με "θέματα Παιδείας" και η ενότητα "Περιβάλλον" με "υποδομές".

»Προκειμένου μάλιστα η συζήτηση να είναι πιο ουσιαστική, πιο ζωντανή και να διατηρήσει καθ’ όλη τη διάρκεια των 75 λεπτών αμείωτο το ενδιαφέρον των Ελλήνων πολιτών, θεωρούμε αυτονόητο να προκύψει η σειρά των θεματικών ενοτήτων κατά τη διάρκεια του διαλόγου με τον εξής τρόπο: Για κάθε ενότητα θα υπάρχει γραπτή εισαγωγική τοποθέτηση του συντονιστή εντός λευκού φακέλου χωρίς άλλα χαρακτηριστικά. Ο συντονιστής θα επιλέγει τυχαία έναν από τους φακέλους και θα ζητά από τους αρχηγούς να τοποθετηθούν.

»Είμαι βέβαιος, ότι για λόγους ουσίας και ρυθμού της συζήτησης μπορούμε χωρίς δυσκολία να συμφωνήσουμε επίσης στους εξής χρόνους: Τρία λεπτά για κάθε πρωτολογία, τρία λεπτά για κάθε δευτερολογία και ένα λεπτό για κάθε τριτολογία του κάθε αρχηγού.

»Κλείνοντας επαναφέρουμε την σταθερή άποψή μας ότι θα συνέβαλε ουσιαστικά στον διάλογο μεταξύ των αρχηγών αλλά και στην πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών η συμμετοχή - πέραν του συντονιστή - δύο έγκριτων δημοσιογράφων που θα υπέβαλλαν ερωτήσεις - ενδεχομένως του αυτού περιεχομένου - προς τους αρχηγούς.

»Θέλω να πιστεύω ότι μοιράζεστε μαζί μου την ίδια αντίληψη, ως χρήσιμη βελτίωση και όχι ως απαραίτητη προϋπόθεση για την διεξαγωγή του διαλόγου.

»Είμαι βέβαιος ότι συμμερίζεστε την αυτονόητη ανάγκη να ενημερώνουμε σε βάθος όσο περισσότερο επιτρέπει η συγκεκριμένη διαδικασία σε βάθος τους πολίτες.

Τέλος, δεν έχω αμφιβολία ότι εντός της ημέρας θα έχουμε οριστικοποιήσει και τις τελευταίες λεπτομέρειες της συζήτησης η οποία, πιστεύουμε, ότι πρέπει να γίνει οπωσδήποτε για ενημέρωση των πολιτών».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή