ΝΔ: Οι δημοσκοπήσεις είναι για να ανατρέπονται στην πράξη

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2009 15:15
UPD:15:36
A- A A+

«Οι δημοσκοπήσεις είναι για να ανατρέπονται στην πράξη των εκλογών» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Από την αρχή η κυβέρνηση είχε αναλάβει ένα δύσκολο στοίχημα, τόνισε, αλλά έχει την πολιτική ευθύνη να διασφαλίσει το αύριο των επόμενων γενεών.

Ο κ. Κουμουτσάκος επεσήμανε ακόμη ότι στις δημοσκοπήσεις διαπιστώνεται χαμηλή συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ, ενώ, αντίθετα, η συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ έχει φθάσει στην οροφή της.

Ερωτηθείς σχετικά με ενδεχόμενες διαροές ψηφοφόρων της ΝΔ προς το Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, υποστήριξε πως η ψήφος διαμαρτυρίας που μπορεί να εισπράξει ο ΛΑΟΣ θα εξελιχθεί σε ψήφο ενίσχυσης μιας ανεύθυνης πρότασης. «Πεποίθησή μας είναι ότι οι πολίτες θα καταλάβουν ποιο είναι το διακύβευμα», υπογράμμισε.

Ντιμπέιτ

Σε ό,τι αφορά τόσο το ντιμπέιτ των έξι πολιτικών αρχηγών όσο και αυτό μεταξύ των κ.κ. Καραμανλή και Παπανδρέου, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επανέλαβε πως η «ΝΔ ήθελε από την πρώτη μέρα το διάλογο μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών», αλλά την τηλεοπτική αναμέτρηση των δύο αρχηγών.

Ο Γ. Κουμουτσάκος για το debate

Ο Γ. Κουμουτσάκος για το debate

Υπογράμμισε ακόμη τη σημασία που έχει ο διάλογος στις συνθήκες οικονομικής κρίσης, όπου οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν τον πρωθυπουργό που θα την αντιμετωπίσει και πρόσθεσε: «θέλουμε επίσης αναβάθμιση του διαλόγου για να γίνει πιο ουσιαστικός».

Αν και σημείωσε ότι στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων των κομμάτων και των δημοσιογράφων έγιναν βήματα προόδου, επεσήμανε ότι ένας διάλογος στον οποίο συμμετέχουν έξι πολιτικοί αρχηγοί με τόσους δημοσιογράφους είναι πρωτόγνωρος, δεν συναντάται πουθενά αλλού, εκφράζει την ελληνική ιδιομορφία, και είναι τεχνικά δύσκολη η διαχείριση μίας τέτοιας συζήτησης κατά τρόπο ουσιαστικό.

Καταλήγοντας τόνισε πως όποιοι επηρεάσουν αρνητικά μία υψίστης σημασίας διαδικασία φέρουν και την ευθύνη των πράξεών τους.

Αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη

Παράλληλα, ο κ. Κουμουτσάκος εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου με αφορμή τη στάση του ΠΑΣΟΚ για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη.

«Λόγια επιπόλαια, ανεύθυνα και επιζήμια για ένα έργο που προσφέρει στη χώρα και στην Θράκη» χαρακτήρισε τις σχετικές δηλώσεις του κ. Παπανδρέου ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, προσθέτοντας πως «ο λαϊκισμός και ο μηδενισμός του κ. Παπανδρέου, εάν εφαρμοστούν, θα βάλουν τη χώρα σε περιπέτειες».

Ανέφερε ακόμη ότι επί 15 μέρες ο κ. Παπανδρέου αποφεύγει να απαντήσει, σημειώνοντας πως «η σιωπή του είναι εκκοφαντική και ένοχη».

Επεσήμανε δε πως το υπουργείο Ανάπτυξης παρακολουθεί στενά το έργο σε όλα τα στάδια ανάπτυξης και έχει καλέσει τη διεθνή κοινοπραξία που έχει αναλάβει την κατασκευή του να είναι σε συνεχή διαβούλευση με όλους τους αρμόδιους φορείς για όλα τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.

Υπογράμμισε ακόμη ότι το υπουργείο Ανάπτυξης διαθέτει εμπειρογνώμονες που συνεργάζονται με το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, καθώς επίσης έχουν συσταθεί επιτροπές με στόχο την επίλυση ζητημάτων που μπορεί να προκύψουν.

Μία τέτοια επιτροπή είναι η Επιτροπή του νομού Έβρου, ανέφερε, που παρακολουθεί την εξέλιξη του έργου και γνωμοδοτεί εμπεριστατωμένα. Η Επιτροπή, πρόσθεσε, χρηματοδοτείται με 700.000 ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό και με 300.000 ευρώ από τη νομαρχία Έβρου.

Κατηγόρησε τέλος το ΠΑΣΟΚ, πως η τοποθέτησή του στο ζήτημα αυτό εντάσσεται σε μια προσπάθεια συνολικής αποδόμησης των όσων έχουν γίνει, που περιλαμβάνει την Ολυμπιακή Αεροπορία, τον ΟΤΕ, τα λιμάνια.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή