ΠΑΣΟΚ: Μόνη η Ελλάδα στην Ε.Ε. χωρίς σχέδιο ανάταξης της οικονομίας

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2009 16:36
A- A A+

Νέες βολές κατά της κυβέρνησης για την πολιτική της στην οικονομία εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Με αφορμή τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. ανέφερε πως όλες οι χώρες έχουν πακέτα αναθέρμανσης και ανάταξης της οικονομίας τους, εκτός από την Ελλάδα. «Η Ελλάδα δεν έχει ένα τέτοιο πακέτο, γιατί αυτή η κυβέρνηση πριν την κρίση, όταν μπορούσε να κάνει πραγματική δημοσιονομική προσαρμογή, δεν το έκανε, με αποτέλεσμα να μπούμε δύο φορές σε επιτήρηση» πρόσθεσε. Ο κ. Παπακωνσταντίνου κατηγόρησε ακόμη το κυβερνών κόμμα πως η ενίσχυση της απασχόλησης δεν είναι προτεραιότητα για τη χώρα μας.

Απαντώντας στις αιτιάσεις του πρωθυπουργού κατά του ΠΑΣΟΚ για ανευθυνότητα και μετάθεση λύσεων σε κάποιο μακρινό μέλλον, επέστρεψε τις κατηγορίες στη ΝΔ: «Συμφωνούμε απολύτως. Πράγματι, 5,5 χρόνια τώρα, οι λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της χώρας, από τη λειτουργία του κράτους, από τα προβλήματα στην παιδεία, στην υγεία, στην πρόνοια, μέχρι τη δημοσιονομική προσαρμογή που έπρεπε να είχε γίνει, όλες αυτές οι λύσεις μετατίθενται σε κάποιο μακρινό μέλλον και τις βρίσκουμε σήμερα μπροστά μας».

Επικρίνοντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για λήψη προσωρινά δυσάρεστων μέτρων ανέφερε πως η κυβέρνηση της ΝΔ υπόσχεται τέσσερα χρόνια παγώματος μισθών, τέσσερα χρόνια με αυξήσεις κάτω από τον πληθωρισμό. Παράλληλα, την κατηγόρησε για αύξηση του χρέους.

Τέλος, αντικρούοντας τις κατηγορίες του κ. Καραμανλή για τη στάση του ΠΑΣΟΚ στο θέμα της ψήφου των ομογενών, επισήμανε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαφώνησε με την πρόταση της ΝΔ γιατί ήταν μια ψευδεπίγραφη λύση, η οποία δεν διασφάλιζε την πραγματική εκπροσώπηση της ομογένειας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή