ΚΚΕ: Πρωταγωνιστές στα ντιμπέιτ οι πολιτικοί και όχι οι δημοσιογράφοι

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2009 18:03
UPD:18:04
A- A A+

«Η συζήτηση γύρω από το θέμα έχει εξαντληθεί. Ταυτόχρονα θεωρούμε ότι στις τηλεμαχίες ο ρόλος των δημοσιογράφων είναι σημαντικός, αλλά πρωταγωνιστές είναι οι αρχηγοί των κομμάτων», σημειώνει το ΚΚΕ σε επιστολή του προς τους δημοσιογράφους του ντιμπέιτ των έξι πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι εξέφρασαν τη διαφωνία τους στους όρους διεξαγωγής της συζήτησης.

Στην επιστολή του το ΚΚΕ αναφέρει πως «αρκετές ημέρες πριν από τον καθορισμό της τηλεμαχίας των αρχηγών των έξι κοινοβουλευτικών κομμάτων, επανέλαβε συγκεκριμένες προτάσεις του, προκειμένου η τηλεμαχία να φύγει από την πεπατημένη των παράλληλων μονολόγων και να αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο, για να μπορούν οι τηλεθεατές να κρίνουν και να συγκρίνουν τα προγράμματα των κομμάτων, όσο αυτό είναι δυνατό να γίνει μέσα από μία τηλεμαχία».

Οι βασικές προτάσεις του, όπως επισημαίνει, αφορούσαν στα εξής:

«* Στη διατύπωση κοινών ερωτήσεων σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων, με βάση τη θεματολογία που καθόρισε η διακομματική επιτροπή.

* Στη δυνατότητα κάθε αρχηγού κόμματος να ανταπαντά σε άλλον ή σε περισσότερους, που ο ίδιος θα κρίνει.

* Στον καθορισμό ενός επιπλέον γύρου ερωτήσεων, κατά τον οποίον οι δημοσιογράφοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν και οποιοδήποτε άλλο ερώτημα, πέραν αυτών της θεματολογίας».

Προσθέτει πως «η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη που παραχώρησε για την τηλεμαχία, δήλωσε διατεθειμένη να δεχθεί σε ειδική συνέντευξη, δίχως πολιτική εισήγηση, οποιαδήποτε ερώτηση ήθελαν να υποβάλουν οι δημοσιογράφοι. Και αυτό, για να μη θεωρηθεί ότι το ΚΚΕ φοβάται να απαντήσει σε οτιδήποτε».

Τονίζει δε πως «οι παραπάνω προτάσεις του ΚΚΕ απορρίφθηκαν για μία ακόμη φορά από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ» και υποστηρίζει πως «οι προτάσεις μας λοιδορήθηκαν από ορισμένους δημοσιογράφους κεντρικών τηλεοπτικών δελτίων, αν και ήταν οι ίδιοι και άλλοι συνάδελφοί σας που στο παρελθόν πολλές φορές - και δικαίως -επέκριναν δριμύτατα και ειρωνεύονταν τη διαδικασία των τηλεμαχιών».

Καταλήγοντας, υπογραμμίζει πως «παρά το γεγονός ότι και αυτή η τηλεμαχία θα είναι μία από τα ίδια, το ΚΚΕ αποφάσισε να πάρει μέρος, μόνο και μόνο για να μη γίνει η απουσία του αφορμή αποπροσανατολιστικών συζητήσεων, τη στιγμή που υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά θέματα από τις τηλεμαχίες».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή