Κλίντον: Η ανυπακοή του Ιράν θα φέρει την απομόνωσή του

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2009 18:37
UPD:18:49
A- A A+

«Η συνεχής ανυπακοή του Ιράν στα πυρηνικά ζητήματα θα έχει και το τίμημά της: περισσότερη απομόνωση και οικονομικές πιέσεις καθώς και μικρότερες πιθανότητες προόδου για το λαό του», δήλωσε σήμερα η Χίλαρι Κλίντον.

«Έχουμε ξεκαθαρίσει την επιθυμία μας να επιλύσουμε τα ζητήματα αυτά με διπλωματικό τρόπο», πρόσθεσε η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ και διαμήνυσε στην Τεχεράνη ότι «πρέπει τώρα να αποφασίσει αν θα συμμετέχει σε αυτήν την προσπάθεια».

Παράλληλα, το ΝΑΤΟ κάλεσε σήμερα τη Ρωσία να συνδράμει στην άσκηση της μεγαλύτερης δυνατής διπλωματικής πίεσης προς το Ιράν προκειμένου να μην αναπτύξει πυρηνικά όπλα.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν απηύθυνε την έκκληση πριν από τις συνομιλίες της 1ης Οκτωβρίου ανάμεσα στο Ιράν και τις μεγάλες δυνάμεις, ως τμήμα προτάσεων για τη βελτίωση της συνεργασίας ανάμεσα στην Ατλαντική Συμμαχία και τη Μόσχα.

«Αυτό που θα περιμένω είναι ότι η Ρωσία θα μας ακολουθήσει στην άσκηση της μέγιστης πολιτικής και διπλωματικής πίεσης στο Ιράν για να σταματήσουν οι πυρηνικές φιλοδοξίες του Ιράν», δήλωσε ο Ράσμουσεν σε ομιλία του στις Βρυξέλλες.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή