Κοντά σε συμφωνία για το ντιμπέιτ των δύο

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2009 19:43
A- A A+

Σε συμφωνία φαίνεται να καταλήγουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τους όρους διεξαγωγής του ντιμπέιτ των δύο πολιτικών αρχηγών, όπως προκύπτει από την απαντητική επιστολή του κυβερνητικού εκπροσώπου Ευάγγελου Αντώναρου προς τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Στην επιστολή του ο κ. Αντώναρος επιβεβαιώνει ότι η συζήτηση μπορεί να διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου στις οκτώ το βράδυ, ενώ σημειώνει επίσης πως η ΝΔ συμφωνεί με τη διάταξη των πολιτικών αρχηγών και της συντονίστριας που προτείνει το ΠΑΣΟΚ.

Σε ό,τι αφορά τις ενότητες θεωρούμε, τονίζει, ότι η επιλογή των θεμάτων με ανάσυρση κλειστών φακέλων - όπως έχει γίνει επανειλημμένως και σε άλλες χώρες - δε μειώνει σε τίποτα το κύρος των πολιτικών αρχηγών.

«Επειδή όμως φαίνεται να σας ενοχλεί μία τέτοια λύση», προσθέτει, «πιστεύουμε ότι η επιλογή της σειράς των θεμάτων θα πρέπει να είναι τουλάχιστον στη διακριτική ευχέρεια της έγκριτης και από όλους αναγνωρισμένης συντονίστριας κ. Μαρίας Χούκλη. Αν και αυτή η λύση δε σας ικανοποιεί, φρονούμε ότι η σειρά των θεμάτων που θα συζητηθούν πρέπει να είναι συμβατή με το διακύβευμα που έχουν οι εκλογές ως εξής:

1. Οικονομία- Ανάπτυξη

2. Κοινωνικά θέματα - Παιδεία

3. Κράτος - Δημόσια Διοίκηση

4. Περιβάλλον-Υποδομές

5. Εξωτερική πολιτική»

Αναφορικά με το ντιμπέιτ των έξι πολιτικών αρχηγών επισημαίνει πως υπήρξε συμφωνία όλων των εκπροσώπων των κομμάτων ότι είναι σκόπιμο να περιοριστεί η διάρκεια της συζήτησης που θα έφθανε τις τρεις ώρες με τη συμμετοχή έξι κομμάτων.

Σημειώνει επίσης πως με ξεκάθαρη σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ ελήφθη απόφαση να μην υποβληθούν ερωτήσεις επαναφοράς.

Προσθέτει δε πως εφόσον επιθυμεί το ΠΑΣΟΚ να παραμείνει ο αρχικός χρόνος υποβολής ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους στα 30’’ και να μη μειωθεί στα 20’’, η ΝΔ δεν θα διαφωνήσει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή