Συμφωνία για το ντιμπέιτ των δύο

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2009 20:19
UPD:20:23
A- A A+

Σε συμφωνία κατέληξαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σχετικά με τους όρους διεξαγωγής του ντιμπέιτ μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών, όπως προκύπτει από την επιστολή του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπακωνσταντίνου προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Ευάγγελο Αντώναρο.

«Προχωρούμε με τους όρους που συμφωνήθηκαν, όπως αποτυπώνονται στην τελευταία επιστολή σας», αναφέρει ο κ. Παπακωνσταντίνου και καλεί τον κ. Αντώναρο να συγκεντρώσει τα συγκεκριμένα που έχουν συμφωνηθεί για τις δυο τηλεοπτικές αναμετρήσεις σε δυο κείμενα προκειμένου να τα υπογράψουν.

Νωρίτερα, σε επιστολή του ο κ. Αντώναρος επιβεβαίωσε ότι η συζήτηση μπορεί να διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου στις οκτώ το βράδυ, ενώ σημείωσε επίσης πως η ΝΔ συμφωνεί με τη διάταξη των πολιτικών αρχηγών και της συντονίστριας που προτείνει το ΠΑΣΟΚ.

Σε ό,τι αφορά τις ενότητες θεωρούμε, τόνισε, ότι η επιλογή των θεμάτων με ανάσυρση κλειστών φακέλων - όπως έχει γίνει επανειλημμένως και σε άλλες χώρες - δε μειώνει σε τίποτα το κύρος των πολιτικών αρχηγών.

«Επειδή όμως φαίνεται να σας ενοχλεί μία τέτοια λύση», πρόσθεσε, «πιστεύουμε ότι η επιλογή της σειράς των θεμάτων θα πρέπει να είναι τουλάχιστον στη διακριτική ευχέρεια της έγκριτης και από όλους αναγνωρισμένης συντονίστριας κ. Μαρίας Χούκλη. Αν και αυτή η λύση δε σας ικανοποιεί, φρονούμε ότι η σειρά των θεμάτων που θα συζητηθούν πρέπει να είναι συμβατή με το διακύβευμα που έχουν οι εκλογές ως εξής:

1. Οικονομία- Ανάπτυξη

2. Κοινωνικά θέματα - Παιδεία

3. Κράτος - Δημόσια Διοίκηση

4. Περιβάλλον-Υποδομές

5. Εξωτερική πολιτική»

Αναφορικά με το ντιμπέιτ των έξι πολιτικών αρχηγών επεσήμανε πως υπήρξε συμφωνία όλων των εκπροσώπων των κομμάτων ότι είναι σκόπιμο να περιοριστεί η διάρκεια της συζήτησης που θα έφθανε τις τρεις ώρες με τη συμμετοχή έξι κομμάτων.

Σημείωσε επίσης πως με ξεκάθαρη σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ ελήφθη απόφαση να μην υποβληθούν ερωτήσεις επαναφοράς.

Πρόσθεσε δε πως εφόσον επιθυμεί το ΠΑΣΟΚ να παραμείνει ο αρχικός χρόνος υποβολής ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους στα 30’’ και να μη μειωθεί στα 20’’, η ΝΔ δεν θα διαφωνήσει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή