Ινδονησία: Ταυτοποιήθηκε με εξετάσεις DNA η σορός του Νοορντίν Τοπ

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009 10:18
A- A A+

Οι εξετάσεις ταυτοποίησης γενετικού υλικού επιβεβαιώνουν ότι ο άνδρας που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας της Ινδονησίας την περασμένη Πέμπτη είναι ο Νοορντίν Μοχάμαντ Τοπ, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Ο Τοπ σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών κατά τη διάρκεια επιδρομής της αστυνομίας σε ένα σπίτι κοντά στο Σόλο της Κεντρικής Τζακάρτα. Είχε γεννηθεί στη Μαλαισία και θεωρείτο ηγετικό στέλεχος «μιας ιδιαίτερα επικίνδυνης» ομάδας που έχει αποσχιστεί από την Τζεμάα Ισλαμίγια και εγκέφαλος των αιματηρών επιθέσεων στο Μάριοτ (2003), στην πρεσβεία της Αυστραλίας στην Τζακάρτα (2004) και στο Μπαλί (2005).

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι ο Νοορντίν Μ. Τοπ», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Ινδονησίας.

Λίγες μόλις ώρες μετά την επιχείρηση της Πέμπτης, η σορός του Τοπ αναγνωρίστηκε με βάση το αρχείο δαχτυλικών αποτυπωμάτων της αστυνομίας της Μαλαισίας, αλλά σήμερα ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Ινδονησίας δήλωσε ότι το «το γενετικό υλικό ταυτοποιήθηκε κατά 100%».

Η Ινδονησία, η μεγαλύτερη οικονομία της Νοτιοανατολικής Ασίας και πλέον πολυπληθής μουσουλμανική χώρα του κόσμου, βρισκόταν υπό έντονη πίεση να συλλάβει ή να σκοτώσει τον Τοπ, πριν από την προγραμματισμένη για το Νοέμβριο επίσκεψη στη χώρα του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή