Α. Παπαρήγα: «Ωρολογιακή βόμβα» η κοινωνική ασφάλιση

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009 13:03
UPD:21/09/2009 01:53
A- A A+

Για «ωρολογιακή βόμβα», που θα σκάσει τους επόμενους μήνες στο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΣΕΒ, έκανε λόγο η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, διευκρίνισε ότι «Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ προετοιμάζουν το έδαφος για πλήγμα στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης με τους ισχυρισμούς τους ότι τα ταμεία είναι άδεια». Κάλεσε δε τους εργαζόμενους να μην αποδεχτούν αυτές τις υποδείξεις και να ενισχύσουν το ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντας την επιλογή αυτή «μονόδρομο» και εξήγησε ότι «το ΚΚΕ προτείνει την κατάργηση των εισφορών των εργαζόμενων στην υγεία, ίσες παροχές για όλους, είτε δουλεύουν είτε είναι άνεργοι, επιδότηση των ανέργων κατά 80% και πλήρη ασφάλισή τους, κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στους τομείς της υγείας και πρόνοιας και κατώτατη σύνταξη 1120 ευρώ».

Τόνισε ακόμη ότι «οι επιχειρηματίες δίνουν τα κλειδιά τώρα στο ΠΑΣΟΚ, λόγω της σοσιαλδημοκρατικής του ικανότητας εξαπάτησης του λαού» και πρόσθεσε ότι και τα δύο μεγάλα κόμματα εξαπατούν το λαό όταν δεν διευκρινίζουν τί εννοούν μιλώντας για διαρθρωτικές αλλαγές στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης.

«Με το ζόρι» στο ντιμπέιτ

Αναφερόμενη στο θέμα του ντιμπέιτ, έκανε λόγο για «άσχημο παιχνίδι με κακούς κανόνες», υπογραμμίζοντας ότι «εμείς πάμε με το ζόρι» και διευκρινίζοντας πως «Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρονται μόνο για την τηλεαναμέτρηση των δύο αρχηγών και γι' αυτό τα βρήκανε και μεταξύ τους».

Επέκρινε γενικά τους δημοσιογράφους ότι «είναι απαράδεχτο να θεωρούν τον εαυτό τους πρωταγωνιστή, να αναπαραγάγουν τα κους-κους των τηλεοπτικών παραθύρων. Δεν εκπροσωπούν την κοινή γνώμη, είναι εν τούτοις υποχρεωμένοι από την κοινή γνώμη να στριμώξουν τους εκπροσώπους των κομμάτων, ώστε να πάρουν θέση σε συγκεκριμένα θέματα».

Αναφέρθηκε και στο θέμα των μεταναστών και χαρακτήρισε τους μετανάστες «αναπόσπαστο τμήμα του ελληνικού λαού και του εργατικού κινήματος» και υποστήριξε την απόκτηση ιθαγένειας των παιδιών των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή