Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στη Γερμανία μετά τις απειλές της Αλ Κάιντα

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009 17:47

A- A A+

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές ασφαλείας στη Γερμανία, οκτώ ημέρες πριν η διεξαγωγή των γενικών εκλογών, μετά τη δημοσιοποίηση στο διαδίκτυο βίντεο της Αλ Κάιντα που απειλεί με επιθέσεις αν το Βερολίνο δεν αποσύρει τις δυνάμεις του από το Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, το βίντεο υπογραμμίζει ότι το γεγονός ότι οι εκλογές της 27ης Σεπτεμβρίου προσφέρονται «για προπαγάνδα και επιχειρήσεις από την πλευρά τρομοκρατικών οργανώσεων».

Στην ανακοίνωσή του, συμπληρώνει ότι οι Αρχές θεωρούν ότι υπάρχει αυξημένη απειλή, στην οποία έχουν ανταποκριθεί με «προσαρμοσμένα μέτρα ασφαλείας ειδικά στα αεροδρόμια και τους σταθμούς».

Το βίντεο παρουσιάζει ομιλητή να προειδοποιεί σε άπταιστα γερμανικά ότι, αν οι Γερμανοί δεν πιέσουν τα πολιτικά τους κόμματα να αποσύρουν τα γερμανικά στρατεύματα από το Αφγανιστάν, «θα υπάρξει απότομο ξύπνημα μετά τις εκλογές».

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ και την αμερικανική υπηρεσία SITE πουπαρακολουθεί τα μυνήματα τρομοκρατικών μονάδων στο ίντερνετ, ο ομιλητής ονομάζεται Μπεκάι Χαράχ, που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Αμπού Τάλα και έχει εμφανιστεί και σε άλλα βίντεο εκτοξεύοντας απειλές εναντίον της Γερμανίας.

«Σε μία δημοκρατία, μόνο ο λαός μπορεί να διατάξει την επιστροφή των στρατιωτών. Αλλά αν ο λαός αποφασίσει υπέρ της συνέχισης του πολέμου, θα έχει επιλέξει την τύχη του. Οι εκλογές είναι η μοναδική ευκαιρία του λαού να διαμορφώσει την πολιτική της χώρας», όπως αναφέρεται στο μήνυμα.

Πηγή: Αssociated Press

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή