«Η αποχή ενισχύει τη συντηρητική πολιτική»

Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2009 12:01
UPD:21/09/2009 02:02
A- A A+

Εκκληση για να ψηφιστεί το ΚΚΕ έτσι ώστε «στις 4 του Οκτώβρη να εμφανιστεί ένα ρεύμα που δεν υποκύπτει σε εκβιαστικά διλήμματα, που έχει σταθερές θέσεις για τα θέματα της μετεκλογικής συνεργασίας, που έχει καθαρή και συγκεκριμένη πολιτική και προσαρμόζεται στο καινούργιο, χωρίς να αλλάζει ρότα» απηύθυνε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Επισήμανε ακόμα ότι «το ΚΚΕ δεν είναι ο άγνωστος χ, ούτε απρόβλεπτος παράγοντας των εξελίξεων και η στήριξη του ψηφοδελτίου του θα μετατραπεί την επομένη των εκλογών σε δυνάμωμα του λαϊκού αγώνα, σε ένα ενωτικό, ριζοσπαστικό και λαϊκό ρεύμα πάλης και αντιπολίτευσης».

Σε δηλώσεις της προς τον Τύπο που έκανε από τον Περισσό, η γγ του ΚΚΕ απηύθηνε καταρχήν έκκληση προς τα εργατικά λαϊκά στρώματα, τα οποία στις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν Νέα Δημοκρατία, στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, στους οποίους χαρακτηριστικά υπογράμμισε ότι «το τυρί είναι ωραίο, όταν όμως είναι μέσα στη φάκα τότε τα πράγματα είναι επικίνδυνα».

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε προς τους «αριστερούς, προοδευτικούς και ριζοσπάστες ψηφοφόρους, με τους οποίους τις δεκαετίες του '70 και του '80 το ΚΚΕ βρέθηκε σε κοινούς αγώνες και στη συνέχεια χώρισαν οι δρόμοι». Πρόσθεσε δε ότι «πολλοί από αυτούς είναι απογοητευμένοι από τις διεθνείς εξελίξεις και εξαιρετικά θυμωμένοι για τους σύγχρονους ανανεωτικούς δρόμους που επέλεξαν και που κατέληξαν σε δική τους δοκιμασία».

Αναφορά έκανε και στο ζήτημα της αποχής, λέγοντας ότι «η αποχή ενισχύει τη συντηρητική πολιτική».

Προειδοποίησε δε ότι «ενώ το άνοιγμα της κάλπης κρατά ένα λεπτό οι συνέπειες θα κρατήσουν πολλά χρόνια, καθώς στόχος της πλουτοκρατίας και των κομμάτων που την υπηρετούν (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) είναι η ανάκαμψη της κρίσης με ένταση του βαθμού εκμετάλλευσης των εργαζομένων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή