Στη Χαλκίδα ο Γ. Καρατζαφέρης

Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2009 15:57
A- A A+

Στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής κατέθεσε σήμερα στη Χαλκίδα ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, ο οποίος, προηγουμένως, παρέστη σε δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Νικολάου.

Λίγο αργότερα, ο κ. Καρατζαφέρης, παρέδωσε επιταγή 30.000 ευρώ -«ένα ποσό συμβολικού χαρακτήρα», όπως είπε- σε εκπροσώπους του Δήμου Βασιλικού, σε μια έμπρακτη προσπάθεια συμβολής στην ανακούφιση των πλημμυροπαθών.

Κατά τη διάρκειας ομιλίας του, ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στο ντιμπέιτ, υπενθυμίζοντας ότι ο ΛΑ.Ο.Σ., είχε ζητήσει ντιμπέιτ με ερωτήσεις και εκτός θεματολογίας προς κάθε πολιτικό αρχηγό, με τη δυνατότητα επαναφοράς του δημοσιογράφου. Όπως σημείωσε, «εάν τα σκάνδαλα, μείνουν εκτός θεματολογίας, είναι σαν να ευνουχίζεται η ενημέρωση της κοινής γνώμης, κάτω από το βάρος των αποκαλύψεων».

Κατά τον κ. Καρατζαφέρη, η κυβέρνηση Καραμανλή θέλησε να συγκαλύψει τα σκάνδαλα, κλείνοντας τη Βουλή. Με το «μακρύ» της χέρι στο χώρο της Δικαιοσύνης, μέσω του κ. Σανιδά και του κ. Ζαγοριανού, θέλησε να παρεμποδίσει την έρευνα γιατί φοβόταν για το πού θα φτάσει. «Ήμουν σίγουρος και γι΄ αυτό έκανα και την αντίστοιχη δήλωση ότι μηχανισμοί και μεθοδεύσεις θα κρατούσαν τον κ. Χριστοφοράκο εκτός Ελλάδας». Ωστόσο, «ο Ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να μάθει που πήγαν τα 100 εκατ. Ευρώ της Siemens, σε ποιους πολιτικούς των δυο κομμάτων και όχι μόνο. Η επίσπευση των εκλογών έχει να κάνει με τους φόβους αυτούς του κ. Καραμανλή, μήπως μαθευτεί η αλήθεια».

Σχετικά με «καθαρά ψηφοδέλτια» της ΝΔ, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., επεσήμανε ότι «έπρεπε να απουσιάζουν όλοι όσοι πλήγωσαν τη βάση της παράταξης. Ο κ. Καραμανλής όμως απέδειξε ότι δεν είχε τη δύναμη και το σθένος να χρησιμοποιήσει το ίδιο ζύγι για όλους».

Ο αρχηγός του ΛΑ.Ο.Σ. σημείωσε ότι «πηγαίνουμε σε εκλογές με θεματολογία που αφορά αποκλειστικά την οικονομία, χωρίς αναφορές στα Εθνικά θέματα. Στη Θράκη, ΠΑ.ΣΟ.Κ και Ν.Δ, βάζουν υποψηφίους που είναι κάτω από τον απόλυτο έλεγχο του Τούρκικου προξενείου. Γι΄ αυτό η υποψηφιότητά μου στο Ν. Ροδόπης, στέλνει το μήνυμα ότι δεν σκεφτόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει βήματα για να υπάρξει κοινωνική ειρήνη. Δεν αγγίζει τη λαθρομετανάστευση, την τρομοκρατία και το κοινό έγκλημα που «μας απειλούν και μας κάνουν να διπλοκλειδώνουμε πόρτες και παράθυρα. Δέσμευσή μας είναι να φύγουν τα κάγκελα από τα σπίτια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή