Τη νέα πολιτική για την αντιπυραυλική άμυνα υπερασπίστηκε ο Ομπάμα

Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2009 17:20
A- A A+

Την ελπίδα του το νέο σχέδιο του για την αντιπυραυλική άμυνηα στην Ευρώπη να κάνει την Ρωσία «λιγότερο παρανοϊκή», εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξη του που μεταδόθηκε σήμερα από το CBS, ενώ αρνήθηκε ότι εγκατέλειψε το προηγούμενο σχέδιο του για την αντιπυραυλική ασπίδα στην ανατολική Ευρώπη για να εξευμενίσει την Ρωσία.

«Οι Ρώσοι δεν καθορίζουν ποια θα είναι η αμυντική μας στάση. Πήραμε την απόφαση για το τι θα είναι το καλύτερο για να προστατεύσουμε τον αμερικανικό λαό καθώς και τους στρατιώτες μας στην Ευρώπη και τους συμμάχους μας» δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας στην εκπομπή του CBS 'Face the Nation'.

«Αν το αποτέλεσμα αυτού είναι οι Ρώσοι να νιώσουν λίγο λιγότερο παρανοϊκοί και προτίθενται τώρα να εργαστούν πιο αποτελεσματικά με εμάς ώστε να αντιμετωπίσουμε απειλές όπως οι βαλλιστικοί πύραυλοι από το Ιράν ή η πυρηνική ανάπτυξη του Ιράν, ξέρετε, αυτό είναι ευτύχημα», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να συναντήσει τον Ρώσο ομόλογο του Ντμίτρι Μεντβέντεφ στη Νέα Υόρκη, όπου και οι δύο θα παραστούν στην Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή