ΝΔ: Περιμένουμε ουσιαστικό διάλογο στο ντιμπέιτ

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2009 16:29
UPD:16:42

Γ. Κουμουτσάκος: Πιστεύουμε στη δύναμη των πολιτικών μας

A- A A+

«Ξέρουμε ότι είμαστε δυνατοί» δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος αναφερόμενος στο ντιμπέιτ, σημειώνοντας επίσης: περιμένουμε ουσιαστικό διάλογο, γιατί πιστεύουμε στην πολιτική μας.

Υπογράμμισε επίσης πως «ασάφειες, μισόλογα, είπε - ξείπα, δεν συνιστούν την αλήθεια» και πρόσθεσε πως υπάρχει η δύναμη της αλήθειας, ενώ τα δωράκια προς όλους είναι συνταγή αποτυχίας.

Οικονομία

Κατηγόρησε δε το ΠΑΣΟΚ για λόγια που δεν έχουν πρακτικό αντίκρισμα με αφορμή τα περί ρυθμίσεως των χρεών των δανειοληπτών, υπογραμμίζοντας πως το κόμμα που είχε κάνει σύνθημά του το «δώστα όλα», τώρα χαρίζει δάνεια και οικόπεδα μέσα σε ένα άκρατο λαϊκισμό.

Επεσήμανε ακόμη ότι την επόμενη ημέρα των εκλογών, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ζητήσει να ενημερωθεί για τις οικονομίες που πρέπει να κάνουμε για να μειώσουμε το έλλειμμα και τα χρέη.

Γ. Κουμουτσάκος: Πριν μερικά χρόνια φώναζαν «δώστα όλα», σήμερα φωνάζουν «χαρίζω δάνεια, χαρίζω οικόπεδα»

Γ. Κουμουτσάκος: Πριν μερικά χρόνια φώναζαν «δώστα όλα», σήμερα φωνάζουν «χαρίζω δάνεια, χαρίζω οικόπεδα»

Ο κ. Κουμουτσάκος αναγνώρισε ότι πολλοί συμπολίτες μας έχουν προβλήματα με την εκπλήρωση των δανειακών τους υποχρεώσεων, πρόσθεσε, όμως, ότι το μονοπώλιο της ευαισθησίας δεν το χαρίζουμε σε κανένα.

Υποστήριξε ότι επιχειρήθηκε από την Ιπποκράτους να μηδενίσει το έργο της κυβέρνησης και υπενθύμισε μία σειρά μέτρων που πήραν τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομίας για την ανακούφιση και τη βοήθεια των δανειοληπτών.

Μεταξύ άλλων ανέφερε τη διάταξη για το ακατάσχετο στις κατοικίες μέχρι το ποσό χρέους 20.000 ευρώ. Επίσης υπενθύμισε την επιβολή προστίμων σε βάρος των τραπεζών για τη διατήρηση των καταχρηστικών όρων, όπως και το ειδικό ρυθμιστικό πλαίσιο για τις εισπρακτικές εταιρείες.

Σημείωσε ακόμη ότι με ρύθμιση του Υπουργείου Ανάπτυξης οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε προϊόντα καταναλωτικής πίστης από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπεραμυνόμενος του έργου της κυβέρνησης ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε ότι πήρε μέτρα που συνιστούν μία συνολική και συνεκτική πολιτική για την προστασία των καταναλωτών, επισημαίνοντας ότι το έκανε όχι για να πάρει ψήφους αλλά για να βοηθήσει τους πολίτες.

Εγνατία Οδός

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Α. Παπανδρέου, καταλογίζοντάς του συνειδητή προσπάθεια παραπληροφόρησης των πολιτών, κάνοντας τα πράγματα άσπρο - μαύρο.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στα όσα είπε ο κ. Παπανδρέου στην ομιλία του στα Γιάννενα για την Εγνατία Οδό και ειδικότερα στη φράση του «μάταια περιμένουν οι πολίτες την ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού».

Χθες εξαφάνιζαν τα χρέη, σήμερα εξαφανίζουν τις οδούς, σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε ότι τολμούν να μιλάνε εκείνοι που έλεγαν ότι ο δρόμος θα είναι έτοιμος το 2004.

Η αλήθεια, πρόσθεσε, είναι ότι παραλάβαμε λιγότερο από το μισό, από τα 947 χλμ., φτιάξαμε τα 509 χλμ. «Δεν γνωρίζουν; Δεν ενημερώνονται; Δεν ακούνε τους Μακεδόνες και τους Ηπειρώτες; Γιατί παραποιούν την πραγματικότητα;», διερωτήθηκε ο κ. Κουμουτσάκος και υποστήριξε ότι πρόκειται για ακραία μηδενιστική διατύπωση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή