ΠΑΣΟΚ: Η αυτοδυναμία θα κριθεί την Κυριακή των εκλογών

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2009 17:40
UPD:18:27
A- A A+

«Η υπόθεση της αυτοδυναμίας θα κριθεί την Κυριακή των εκλογών και σε καμία περίπτωση πριν από αυτές», δήλωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου σχετικά με τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν από τα πολυαναμενόμενα ντιμπέιτ.

Ερωτηθείς πώς θα χειριστεί το ΠΑΣΟΚ τις πολιτικές της κυβέρνησης για το ΕΤΑΚ και τα τέλη κυκλοφορίας, σε περίπτωση εκλογικής νίκης, ο εκπρόσωπος του Κινήματος τόνισε: «Η νέα κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να καταρτίσει τον προϋπολογισμό του 2010, στον οποίο θα περιλάβει τις δικές της διαφορετικές επιλογές».

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου για το διακύβευμα των εκλογών

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου για το διακύβευμα των εκλογών

« Ωστόσο, πρόσθεσε, δυστυχώς θα υποστεί και το βάρος των λανθασμένων επιλογών της ΝΔ, τις οποίες υφίστανται οι πολίτες. Δεν μπορεί να εξαφανιστούν με ένα μαγικό ραβδί οι λάθος επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Σχετικά με τον ισχυρισμό της ΝΔ ότι το ΠΑΣΟΚ θα επαναφέρει τον φόρο γονικής παροχής και κληρονομιάς, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι ο φόρος δεν έχει καταργηθεί.

Γ. Παπακωνσταντίνου: Nα ακούσει ο πολίτης τις διαφορετικές προτάσεις και να συγκρίνει

Γ. Παπακωνσταντίνου: Nα ακούσει ο πολίτης τις διαφορετικές προτάσεις και να συγκρίνει

Σημείωσε ακόμα ότι η μικρή περιουσία και η μικρή γονική παροχή θα τύχουν φορολογικής ελάφρυνσης από τη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ενώ θα επιβαρυνθεί η μεγάλη περιουσία και μεγάλη γονική παροχή και κληρονομιά.

Ζήτησε επίσης από τη ΝΔ να πει δημοσίως πόσο λιγότερος φόρος καταβάλλεται σήμερα από ό,τι λίγα χρόνια πριν για μια γονική παροχή ή κληρονομιά αξίας 1,5 εκατ. ευρώ.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε στη συνέχεια ότι η ΝΔ πιάστηκε αδιάβαστη στο θέμα της ρύθμισης δανείων από υπερχρεωμένα νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Γ. Παπακωνσταντίνου: H N.Δ. δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με το πρόβλημα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών

Γ. Παπακωνσταντίνου: H N.Δ. δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με το πρόβλημα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών

Αναφερόμενος στην ομιλία του πρωθυπουργού στη Λάρισα ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι ο Κ. Καραμανλής παρέλειψε στην ομιλία του να εξηγήσει στους αγρότες γιατί το εισόδημά τους από το 2003 μέχρι σήμερα μειώθηκε κατά 20%, την ώρα που στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες είτε έχει μείνει σταθερό, είτε έχει αυξηθεί.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου εξέφρασε και ένα παράπονο, όπως είπε, προς τον πρωθυπουργό, «καθώς στην συγκέντρωση της Λάρισας ακούστηκαν ύβρεις και απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ χωρίς ο κ. Καραμανλής να αποδοκιμάσει τις ύβρεις».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή