Αφγανιστάν: Συμφωνία για νέα επανακαταμέτρηση για τις εκλογές

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2009 18:33
A- A A+

Σε συμφωνία σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής της νέας μερικής επανακαταμέτρησης των ψήφων από τις προεδρικές εκλογές στο Αφγανιστάν κατέληξαν οι δύο αρμόδιοι οργανισμοί.

Πρόκειται για την Εκλογική Επιτροπή που έχει σταλεί εκεί εκ μέρους του ΟΗΕ και την Ανεξάρτητη Εκλογική Επιτροπή η οποία κατηγορήθηκε επανειλημμένως ότι διάκειται ευνοϊκά στον απερχόμενο πρόεδρο και υποψήφιο εκ νέου για την προεδρία, Χαμίντ Καράζαι.

Σε κοινή τους ανακοίνωση σημειώνουν πως θα εργαστούν μαζί για να καθορίσουν τις διαδικασίες της νέας μερικής καταμέτρησης των ψήφων που αποφασίστηκε στις 8 Σεπτεμβρίου.

«Με βάση τη συμφωνία αυτή, οι δύο οργανισμοί θα συνεργαστούν σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες και θα συναντηθούν τις προσεχείς ημέρες με τις ομάδες των παρατηρητών και των εκπροσώπων των υποψηφίων για να πάρουν ακόμα περισσότερες πληροφορίες» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τον πρώτο έλεγχο μερικών αποτελεσμάτων εντοπίστηκαν πολλές παρατυπίες τόσες που κρίθηκε αναγκαία μια ακόμα καταμέτρηση πολλών χιλιάδων ψηφοδελτίων.

Πάντως τα προσωρινά αποτελέσματα δείχνουν νικητή τον κ. Καρζάι με ποσοστό 54,6% και τον αντίπαλό του και πρώην υπουργό Εξωτερικών Αμπντουλά Αμπντουλά μόλις το 27,8% , ενώ βρέθηκε πως το ποσοστό συμμετοχής των πολιτών είναι πολύ μικρό και έφτασε στο 38,7%.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή