Στη Νέα Υόρκη ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2009 12:36
A- A A+

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόρκι Ιβάνοφ, από σήμερα και μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου, θα βρίσκεται στη Ν.Υόρκη για να μετάσχει στις εργασίες της 64ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Στο περιθώριο των εργασιών της συνέλευσης, ο κ. Ιβάνοφ, θα συναντηθεί με αξιωματούχους διεθνών οργανισμών και αξιωματούχους άλλων χωρών.

Πρώτα ο κ.Ιβάνοφ θα έχει συναντήσεις με τον γ.γ του ΝΑΤΟ, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν και με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας, Γιαν Πέτερ Μπελκενέντεν.

Στις 24 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ θα έχει συνάντηση και με τον μεσολαβητή του ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς, ενώ μία μέρα αργότερα θα μιλήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, στην επίσκεψή του αυτή στη Ν.Υόρκη, επρόκειτο να συνοδέψει ο υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Μιλόσοσκι, ο οποίος όμως λόγω τραυματισμού στο πόδι ματαίωσε τελικά την επίσκεψή του στην έδρα του ΟΗΕ.

Τον κ. Ιβάνοφ θα συνοδέψει ο υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Ζόραν Πέτροφ.

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ βρίσκεται στις ΗΠΑ εδώ και μερικές ημέρες.

Προ ημερών συναντήθηκε στην πολιτεία του Βέρμοντ με τον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς της πολιτείας αυτής, κ. Μάικλ Ντάμπι, και συμφωνήθηκε όπως η ΠΓΔΜ αποστείλει, από το 2010, επιπλέον 70 στρατιώτες στην αποστολή ISAF, στο Αφγανιστάν, ώστε να εκπαιδεύσουν, μαζί με την Εθνική Φρουρά του Βέρμοντ, τις δυνάμεις ασφαλείας του Αφγανιστάν.

Η ΠΓΔΜ, σήμερα, διατηρεί 168 στρατιώτες στο Αφγανιστάν.

Ο κ. Ιβάνοφ, υπενθύμισε ότι η συνεργασία ΠΓΔΜ - Βέρμοντ χρονολογείται από το 1994 και έκτοτε ενισχύεται.

«Το Βέρμοντ αντικατοπτρίζει τη συνεργασία της Δημοκρατίας της "Μακεδονίας" με τις ΗΠΑ. Αναμένουμε η στρατιωτική συνεργασία να επεκταθεί στους τομείς της οικονομίας, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης», πρόσθεσε.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή