ΚΚΕ: Να καλυφθούν εργαζόμενοι-ασφαλισμένοι των εταιρειών που έκλεισαν

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2009 14:42
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Tη θέση πως το κλείσιμο της «Ασπίς Πρόνοια» και των άλλων τεσσάρων ασφαλιστικών εταιρειών εκφράζει μια κλασική πλευρά της καπιταλιστικής κρίσης εκφράζει το ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε εξαπολύει πυρά κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας ότι η εξέλιξη αυτή «γενικότερα αποκαλύπτει για άλλη μια φορά ότι ο δρόμος ανάπτυξης που βαδίζουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι αντιλαϊκός και αδιέξοδος».

Συνεχίζοντας σημειώνει πως αποκαλύπτεται ότι τα βάρη της κρίσης καλούνται να τα πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα ως ασφαλισμένοι και φορολογούμενοι, καθώς και οι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο.

Επικρίνοντας εκ νέου τις πολιτικές της ΕΕ, προσθέτει πως «το παράδειγμα της "Ασπίς" αποδεικνύει επίσης πόσο επικίνδυνη για τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων είναι η πολιτική που ενισχύει τους περιβόητους πυλώνες της ιδιωτικής ασφάλισης και των επαγγελματικών ταμείων, συρρικνώνοντας την ασφαλιστική εισφορά του κράτους και της εργοδοσία».

Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους και απαιτεί την καταβολή όλων των δεδουλευμένων και την αποζημίωσή τους από τα αποθεματικά των ασφαλιστικών εταιρειών, την καταβολή επιδόματος ανεργίας και την προστασία των οικογενειών τους, ωσότου εξασφαλιστεί το δικαίωμα στη σταθερή εργασία. Τονίζει ακόμη πως οι ασφαλιστικές εταιρείες πρέπει να αποζημιώσουν όλους τους ασφαλισμένους στις εταιρείες που έκλεισαν.

Καταλήγοντας καλεί τους εργαζομένους σε λαϊκή αντεπίθεση μέσω της ισχυροποίησης του ΚΚΕ στις επικείμενες εκλογές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή