Γ. Παπανδρέου: Ισχυρή πολιτική βούληση για αλλαγή

Δήλωση στο Reuters
Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2009 16:27
UPD:17:23
A- A A+

Την «ισχυρή πολιτική βούληση» του ΠΑΣΟΚ για αλλαγή, «χωρίς καμία έννοια διασύνδεσης με συγκεκριμένα συμφέροντα» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε δήλωσή του στο πρακτορείο Reuters.

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου θέτει ως προτεραιότητα την εδραίωση ενός νέου κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ του πολίτη και του κράτους: «Ο λαός πρέπει να πιστέψει ξανά στην κυβέρνηση. Η κυβέρνηση μπορεί να είναι καθαρή. Η κυβέρνηση μπορεί να εξασφαλίσει, ότι τα χρήματα που πληρώνουν οι πολίτες με τους φόρους τους, δαπανώνται σωστά, δαπανώνται σοφά, με διαφάνεια».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέτει ως προτεραιότητα την εδραίωση ενός νέου κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ του πολίτη και του κράτους.

Επισημαίνει ακόμη πως πρέπει να παταχθεί η διαφθορά και οι πελατειακές πολιτικές, οι οποίες, όπως αναφέρει, άνοιξαν την πληγή της δαπάνης, της κατασπατάλησης και να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα πρώτ' απ' όλα για ένα βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα τόνωσης της οικονομίας.

«Έτσι, θα θέσουμε ξανά την οικονομία σε κίνηση. Στη συνέχεια, θα προχωρήσουμε στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, για να κάνουμε ξανά ανταγωνιστική τη χώρα μας. Και αυτό σημαίνει ότι θα επενδύσουμε στα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα» προσθέτει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή