WRC: Citroen για Σόλμπεργκ

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2009 17:13
A- A A+

Στη Junior Team της Citroen θα αγωνίζεται ο Πίτερ Σόλμπεργκ, καθώς η γαλλική ομάδα ανακοίνωσε τη συνεργασία ανάμεσα στις δυο πλευρές και από τη στιγμή που αναζητούσε εδώ και καιρό μια καλύτερη θέση, με την παγκόσμια πρωταθλήτρια και τη Ford να έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους.

Ο Πίτερ Σόλμπεργκ αναζητούσε μια καλύτερη θέση στο WRC τον τελευταίο καιρό, προκειμένου να κλείσει τη σεζόν και, τελικά, βρήκε στη Citroen Junior Team. Η μικρή ομάδα της παγκόσμιας πρωταθλήτριας προσέφερε μια θέση στο Νορβηγό, προκειμένου να βοηθήσει τον Σεμπαστιάν Λεμπ στην κατάκτηση του τίτλου, αλλά και την ίδια τη Citroen στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Ωστόσο, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2003 θα τρέξει στην Ισπανία με την ιδιωτική ομάδα που έχει δημιουργήσει για φέτος, όπως δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του WRC, και θα παλέψει για τη νίκη στο ράλι της Ουαλίας.

«Τώρα, σίγουρα θα παλέψω για τη νίκη στην Ουαλία. Η Citroen μου μίλησε την προηγούμενη εβδομάδα και προσφέρθηκε να με βοηθήσει με το κόστος συμμετοχής κι έτσι έγινε. Οδηγώ για την ομάδα Junior Team αλλά, είμαι μόλις 34 χρονών και πολλοί μου λένε ότι δείχνω 29 χρονών, άρα είναι μια χαρά για μένα», ανέφερε ο Σόλμπεργκ και πρόσθεσε ότι η συνεργασία με τη Citroen Junior Team δε σημαίνει ότι επέλεξε ομάδα και για το 2010. «Θα κάνω το δικό μου ράλι και θα πιέσω σκληρά για τη νίκη.

Αν τα πάω καλά, ίσως να είναι κακό για τη Ford, δεν γνωρίζω, αλλά πρέπει να πάρω την ευκαιρία και να αποδείξω τι μπορώ να κάνω. Το να οδηγώ για τη Citroen στην Ουαλία δε σημαίνει ότι την έχω επιλέξει σε σχέση με τη Ford την επόμενη σεζόν. Τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα και όλα είναι πιθανά. Δεν είχα πολύ χρόνο για να επιλέξω το C4 ή το Focus σε Ισπανία ή Ουαλία, άρα πρέπει να γίνουν πολλά πριν γίνει κάτι το 2010».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις