Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία

«Ενα βήμα πριν κατάρρευση το ΕΣΥ»
Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2009 18:12
UPD:19:18
A- A A+

Τις θέσεις του για την υγεία παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά από επίσκεψη αντιπροσωπείας του, υπό τον πρόεδρο του Συνασπισμού, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε πως το ΕΣΥ είναι ένα βήμα πριν από τη χρεοκοπία και την κατάρρευση, τονίζοντας πως στο επίκεντρο της προγραμματικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ριζική αναμόρφωση και αναβάθμιση του ΕΣΥ στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός αξιόπιστου δικτύου πρωτοβάθμιας φροντίδας και περίθαλψης, αλλά κι ενός συνολικά αξιόπιστου συστήματος υγείας.

A. Tσίπρας: Τα 2 μεγάλα κόμματα δίνουν μία μάχη εντυπώσεων

A. Tσίπρας: Τα 2 μεγάλα κόμματα δίνουν μία μάχη εντυπώσεων

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ αναφέρθηκε σε ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία και στην ανάγκη σωστής διαχείρισης, προέβλεψε όμως ότι έρχονται δύσκολες ημέρες, αλλά η κοινωνία θα αντιδράσει με αξιοπρέπεια και περηφάνεια, όπως κάνει το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, που δίνει μάχη για να κρατήσει τα νοσοκομεία ανοιχτά και να μην καταρρεύσουν.

Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιασαν οι Α. Μπένος, καθηγητής κοινωνικής ιατρικής του ΑΠΘ, ο Νίκος Μανιός γιατρός, υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και ο Γ.Μπασκόζος, γιατρός, υποψήφιος Β' Αθήνας.

Θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η οικοδόμηση ενός ολοκληρωμένου δημόσιου συστήματος υγείας και πρόνοιας που θα παρέχει άμεση, δωρεάν, καθολική και ισότιμη πρόσβαση σε όλους τους πολίτες σε υπηρεσίες υψηλής ποιοτητας.

Το ΕΣΥ που προτείνει ΣΥΡΙΖΑ:

«Θα καλύπτει καθολικά τις ανάγκες του συνόλου του πληθυσμού και της επικράτειας.

»Θα περιλαμβάνει το σύνολο των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας (ΕΣΥ, ΙΚΑ, δομές υγείας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ασφαλιστικών ταμείων κ.λπ.).

»Θα χρηματοδοτείται ενιαία από τον κρατικό προϋπολογισμό και από τους κλάδους υγείας των ασφαλιστικών ταμείων.

»Θα βασίζεται σε ένα ολοκληρωμένο δημόσιο δίκτυο υπηρεσιών ενημέρωσης, πρόληψης, πρωτοβάθμιας περίθαλψης και προαγωγής της υγείας,ενιαία συνδεδεμένο με μια αναβαθμισμένη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια περίθαλψη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή