Debate στο ΟΑΚΑ

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009 10:15

Μετά την ισοπαλία στα Γιάννενα, στην ΑΕΚ έχει γίνει αντιληπτό πως πέρα από την ψυχολογική σημασία της νίκης στο ντέρμπι, η ανάγκη για το τρίποντο είναι επιτακτική και για καθαρά βαθμολογικούς λόγους.

A- A A+

Debate στο ΟΑΚΑ στο εξ αναβολής ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής (21:15, novasport1), με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό να θέλουν μόνο τη νίκη. Ντεμπούτο του Ζίκο στον πάγκο των «ερυθρολεύκων», που πάνε για το 3 στα 3 μετά τις σπουδαίες νίκες μεε Αλκμααρ και ΠΑΟΚ, απέναντι στην Ένωση που θέλει τη ρεβάνς για τον περσινό τελικό του Κυπέλλου.

Μετά την ισοπαλία στα Γιάννενα, στο στρατόπεδο των γηπεδούχων έχει γίνει αντιληπτό πως πέρα από την ψυχολογική σημασία της νίκης στο ντέρμπι, η ανάγκη για το τρίποντο είναι επιτακτική και για καθαρά βαθμολογικούς λόγους.

Η προετοιμασία των γηπεδούχων ενόψει του αποψινού αγώνα ολοκληρώθηκε χωρίς κάποιο νέο πρόβλημα, πέραν των ήδη γνωστών. Ζεράλντο ¶λβες, Ιορντάκε, Καράμπελας και Ενσαλίβα αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και δε θα βρίσκονται στη διάθεση του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Αντίθετα, στην ενδεκάδα αναμένεται να επανέλθει ο Νάτσο Σκόκο που ήταν τιμωρημένος στον αγώνα των "Ζωσιμάδων", ενώ θέση στο βασικό σχήμα θα πάρουν και οι Μάκος, Καφές, Λεονάρντο και Μπλάνκο που δεν προτιμήθηκαν την Κυριακή.

Έτσι, κάτω από τα γκολπόστ θα βρίσκεται ο Σάχα, στα άκρα της άμυνας οι Αραούχο και Χουανφράν και οι Μαϊστόροβιτς-Γιάχιτς θα είναι το δίδυμο των κεντρικών αμυντικών. Στη μεσαία γραμμή, ανασταλτικό ρόλο θα έχουν οι Μάκος και Καφές, ενώ Σκόκο και Λεονάρντο θα εναλλάσονται στα δύο άκρα. Ο Μπλάνκο θα βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης, με τη θέση πίσω του να διεκδικείται από Μαντούκα και Νέμεθ.

Αναλυτικά, στην αποστολή της ΑΕΚ βρίσκονται οι Σάχα, Αραμπατζής, Αραούχο, Μαϊστόροβιτς, Χουανφράν, Γεωργέας, ¶ρσε, Γιάχιτς, Καφές, Μάκος, Χέρσι, Γιαχάγια, Λεονάρντο, Γκερέιρο, Μπλάνκο, Μαντούκα, Σκόκο, Νέμεθ και Παυλής.

Όσο για τον φιλοξενούμενο Ολυμπιακό, το κλίμα στις τάξεις της ομάδας είναι εμφανώς βελτιωμένο μετά τις δύο πολύ σημαντικές νίκες σε Champions League και ελληνικό πρωτάθλημα, απέναντι σε ¶λκμααρ και ΠΑΟΚ αντίστοιχα. Ο Ζίκο θα καθήσει για πρώτη φορά στον πάγκο της ομάδας ως πρώτος προπονητής, ενώ δίπλα του θα βρίσκεται ο Ανδρέας Νινιάδης.

Στα αγωνιστικά, ο Ζαϊρί προπονήθηκε κανονικά και πιθανότατα θα συμπεριληφθεί στη βασική ενδεκάδα, με τον Τοροσίδη να παίζει ξανά στο κέντρο, όπως κόντρα στην ¶λκμααρ και το Στολτίδη να μένει εκτός ενδεκάδας. Εκτός πλάνων παραμένουν οι Σοϊλέδης, Ντομί, Γκαλέτι και Ντάρμπισιρ λόγω προβλημάτων τραυματισμών.

Ο Νικοπολίδης θα πάρει θέση κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα θα αγωνιστούν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Ζεβλάκοφ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ και Ραούλ Μπράβο. Την τριάδα του κέντρου θα συνθέσουν οι Λεντέσμα, Τοροσίδης και Ντουντού, ενώ στη γραμμή κρούσης θα αγωνιστούν οι Λεονάρντο (αριστερά), Ζαϊρί (δεξιά) και στην κορυφή της επίθεσης ο Ντιόγο.

Η αποστολή των πρωταθλητών αποτελείται από τους Νικοπολίδη, Πάρντο,Γκαλίτσιο, Λεονάρντο, Ζεβλάκοφ, Πάντο, Τοροσίδη, Ρ. Μπράβο, Α. Παπαδόπουλο, Κ. Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ, Ντουντού, Στολτίδη, Όσκαρ, Λεντέσμα, Γ. Παπαδόπουλο, Ζαϊρί, Ντιόγο και Μήτρογλου.

πηγή www.goal.com/gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις