Κυπριακό - Συμβολή της Ε.Ε. ζήτησε από τον Μπαρόζο ο Δ. Χριστόφιας

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009 11:07
UPD:11:18
A- A A+

Το Κυπριακό και η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στην 20λεπτη συνάντηση που είχαν χθες στο περιθώριο της συνάντησης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ενημέρωσε τον κ. Μπαρόζο για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τις προοπτικές που υπάρχουν, ενόψει της αξιολόγησης της Τουρκίας, τον προσεχή Δεκέμβριο.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ακόμη ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση μπορεί να συμβάλει σημαντικά ώστε να αξιοποιηθεί η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και να αλλάξει τη στάση της στο Κυπριακό.

Στο περιθώριο της συνάντησης του ΟΗΕ, στην οποία έλαβαν μέρος γύρω στους 100 διεθνούς ηγέτες, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είχε και μία σύντομη φιλική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.

Σήμερα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας πρόκειται να παρακολουθήσει στην επίσημη έναρξη της 64ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης, τις ομιλίες του Γενικού Γραμματέα και των Προέδρων της Βραζιλίας και των ΗΠΑ και θα έχει σειρά διμερών συναντήσεων με τον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας Kevin Rudd, την Πρόεδρο της Χιλής Michelle Bachelet, τον Βόσνιο Zeljko Komsic, τον Πρόεδρο του Λιβάνου Michel Sulayman, τον Πρωθυπουργό της Σουηδίας Fredrik Reinfeldt και τον Πρόεδρο της Κροατίας.

Το μεσημέρι θα παρακαθήσει στο γεύμα προς τιμή των αρχηγών κρατών και των επικεφαλής των αντιπροσωπειών που συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση, ενώ το βράδυ θα παρευρεθεί στη δεξίωση που δίδει προς τιμή των αρχηγών κρατών ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η πρώτη κυρία των ΗΠΑ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή