Παράνομες προσλήψεις, κακή λειτουργία της ΕΡΤ καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ

Συνεδρίασε η διευρυμένη Διακομματική Επιτροπή Εκλογών
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009 13:30
UPD:13:59
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Με τη συμμετοχή των 17 εκ των 23 κομμάτων και συνδυασμών που λαμβάνουν μέρος στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, συνήλθε στο υπουργείο Εσωτερικών, η Διευρυμένη Διακομματική Επιτροπή Εκλογών, υπό την προεδρία του υπηρεσιακού υπουργού Σπ. Φλογαΐτη.

Ο κ. Φλογαΐτης, μετά το τέλος της συνεδρίασης, δήλωσε πως στη σημερινή συνάντηση συζητήθηκε η διαδικασία με την οποία θα λειτουργήσει η Δημοκρατία κατά τη διάρκεια των εκλογών.

«Ετέθησαν τα θέματα, συζητήθηκαν οι διάφορες πλευρές της διαδικασίας με την οποία θα λειτουργήσει η δημοκρατία μας ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 4ης Οκτωβρίου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιλτιάδης Παπαϊωάννου κατήγγειλε τη μη εφαρμογή της εκλογικής διαδικασίας, αφού -όπως είπε- έχουν γίνει παράνομες προσλήψεις και μεταθέσεις, ενώ ζήτησε από τον υπουργό να κάνει συστάσεις σε διοικητές οργανισμών και να υπάρξουν πειθαρχικές και ποινικές κυρώσεις.

Έκανε επίσης λόγο για κακή λειτουργία της ΕΡΤ και ζήτησε να επέμβει το ΕΣΡ καθώς -όπως σημείωσε- εμφανίζονται στα κρατικά ΜΜΕ υπουργοί εκτός των προδιαγραφών του νόμου, δηλαδή δεν μιλούν για θέματα των υπουργείων τους, αλλά για τη δική τους προβολή.

Επίσης, διαμαρτυρήθηκε ότι δεν εφαρμόζεται η συμφωνία σχετικά με τις γιγαντοαφίσες, αφού, σύμφωνα με τον κ. Παπαϊωάννου, η ΝΔ έχει γεμίσει τους δρόμους με τεράστιες αφίσες του κ. Καραμανλή.

Ο κ. Ζαγορίτης αντέκρουσε τα λεγόμενα του κ. Παπαϊωάννου, τονίζοντας πως η ΝΔ πρότεινε, και έγινε αποδεκτό, να ισχύσουν οι ίδιες συμφωνίες σχετικά με την προβολή των κομμάτων, με αυτές των εκλογικών διαδικασιών του 2004 και 2007.

Από τον εκπρόσωπο του κόμματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πέτρο Κωνσταντίνου έγινε καταγγελία στη Διακομματική, όπως δήλωσε ο ίδιος, για τον εμπρησμό των διαφημιστικών περιπτέρων του κόμματός του και του ΚΚΕ Μ-Λ, πράξη την όποια χαρακτήρισε ως προσπάθεια φίμωσης των απόψεών τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή