Ψήφο συνείδησης ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009 15:21

A- A A+

Ψήφο συνείδησης ζητούν από τους πολίτες οι Οικολόγοι Πράσινοι, στην εκλογική τους διακήρυξη, καλώντας τους να αγνοήσουν «τα μηνύματα για μια ακόμη λευκή επιταγή σε κόμμα εξουσίας».

Στη διακήρυξή τους με τίτλο «Οικολόγοι Πράσινοι: Ψήφος συνείδησης. Γιατί η νέα Βουλή χρειάζεται τις ιδέες της Οικολογίας» τονίζεται ο στόχος για 100.000 πράσινες θέσεις εργασίας και επισημαίνεται ότι «σε συνθήκες λιτότητας, γινόμαστε διπλά φτωχοί αν η ποιότητα της ζωής μας εξαρτάται κυρίως από την αγοραστική δύναμη».

Παράλληλα με τις αναφορές στο περιβάλλον, τη φύση και τα συλλογικά αγαθά προβάλλονται οι στόχοι για ανοικτή κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, ενώ υπογραμμίζεται ότι «το έλλειμμα δικαιωμάτων των μεταναστών βλάπτει σοβαρά και τους Έλληνες».

«Ζητάμε από τους πολίτες μια ψήφο συνείδησης στους Οικολόγους Πράσινους, μια ψήφο που να συνδέει την αγωνία για το περιβάλλον με άμεσες λύσεις για την οικονομία, την ποιότητα ζωής, τα δικαιώματα και τη διεύρυνση της δημοκρατίας», δήλωσε ο Νίκος Χρυσόγελος, επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων.

«Η εκλογική ενίσχυση των Οικολόγων Πράσινων θα φέρει στο προσκήνιο προτάσεις που δίνουν προτεραιότητα στις πραγματικές ανάγκες ολόκληρης της κοινωνίας. Έχουμε το θάρρος να πούμε ότι τα αγαθά που δεν αγοράζονται με χρήμα, είναι ίσως τα πιο σημαντικά», ανέφερε από την πλευρά της η Ιωάννα Κοντούλη, δεύτερη επικεφαλής της εκστρατείας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή