ΝΔ: Ο κ. Παπανδρέου έχει κάνει την παραπλάνηση τέχνη

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009 16:53
UPD:16:54
A- A A+

«Οι Έλληνες είδαν την επικράτηση του αληθινού και του συγκεκριμένου επί του αόριστου και του παραπλανητικού», σημείωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος σχολιάζοντας την παρουσία των πολιτικών αρχηγών στο χθεσινό debate και κατηγόρησε τον Γ. Παπανδρέου για συνειδητή προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών.

«Όλοι διαπίστωσαν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν μπόρεσε, δεν ήθελε, ή δεν ήξερε να δώσει απαντήσεις για μια σειρά θέματα, όπως το ασφαλιστικό, το φορολογικό, ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, ο Αχελώος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Όλα αυτά –πρόσθεσε είπε ότι θα τα επανεξετάσει ή ότι θα τα επαναξιολογήσει, όπως επίσης και την Ολυμπιακή, τον ΟΤΕ και τα λιμάνια».

«Πότε θα επανεξεταστούν όλα αυτά; Πότε θα αποδώσουν όλες αυτές οι συμφωνίες;», διερωτήθηκε ο κ. Κουμουτσάκος και συμπλήρωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν «έχει αίσθηση του επείγοντος, δεν έχει επίγνωση των συνθηκών, όλα αυτά θα ήταν γραφικά αν δεν ήταν επικίνδυνα».

«Οι παλινωδίες του κ. Παπανδρέου αποκαλύπτουν ότι επιχειρεί συνειδητά να παραπλανήσει τους Έλληνες πολίτες, το έχει κάνει τέχνη», τόνισε.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ έκανε λόγο για «πολιτική υποκρισία και παραπλάνηση» από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις χθεσινές του καταγγελίες για «προεκλογική ρουσφετολογική αύξηση των μισθών των υπαλλήλων του υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης».

«Το θέμα αφορά την αναπροσαρμογή του επιδόματος παραγωγικότητας στους υπαλλήλους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης», εξήγησε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε: «Είναι μια συνηθισμένη διαδικασία, πρόκειται για ένα απλό επίδομα των 35 ευρώ».

Σημείωσε ακόμη ότι «η αναπροσαρμογή αυτού του επιδόματος είχε γίνει και από το ΠΑΣΟΚ και τον Απρίλιο του 2000 αλλά και το 1996». Διερωτήθηκε τέλος, «αν μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου να κατηγορεί την κυβέρνηση για μια πρακτική που ακολουθούσαν στο παρελθόν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ».

Μηδενική αξιοπιστία από το ΠΑΣΟΚ στη φορολογική πολιτική

Παράλληλα, ο κ. Κουμουτσάκος επανέλαβε τις αιτιάσεις της ΝΔ για ασάφειες σχετικά με το φορολογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.

Σημείωσε ότι στις ερωτήσεις του κ. Καραμανλή για το πως θα είναι η ενιαία φορολόγηση, ποια θα είναι η κλίμακα που θα εφαρμοστεί, τι ορίζει το ΠΑΣΟΚ ως μικρά και μεσαία εισοδήματα, αν θα φορολογήσει τους αγρότες και τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων, «ο κ. Παπανδρέου είτε δεν θέλησε είτε δεν ήξερε να απαντήσει».

Απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς ότι τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι ποτέ συγκεκριμένα όταν αναφέρονται στο φορολογικό σύστημα που θα εφαρμόσουν, υποστήριξε πως η ΝΔ στο πρόγραμμά της το 2004 μιλούσε για σταδιακή μείωση της φορολογίας των φυσικών προσώπων, καθώς επίσης και για μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων στο 25%.

Ο κ. Κουμουτσάκος καταλόγισε στο ΠΑΣΟΚ «μηδενική αξιοπιστία» και τόνισε ότι «τα όσα αναφέρει ο κ. Παπανδρέου πλήττουν την διεθνή αξιοπιστία της χώρας».

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι αρχικά το ΠΑΣΟΚ μιλούσε για «τα 31,5 δισ. ανείσπρακτους φόρους, που τους εμφάνιζε σαν δεξαμενή από την οποία θα αντλούσε για να εκπληρώσει τις υποσχέσεις του».

«Σταδιακά, συμπλήρωσε, αυτά τα 31,5 δισ. έγιναν 5 δισ. ή 3 δις» και αναρωτήθηκε: «Δεν ήξεραν ότι είναι ανείσπρακτοι φόροι από χρεοκοπημένες επιχειρήσεις και προβληματικές ΔΕΚΟ;»

Αναφερόμενος στη χθεσινή ερώτηση του κ. Παπανδρέου για το «εάν οι αριθμοί που παρουσιάζει η ΝΔ στην οικονομία είναι οι πραγματικοί» ο εκπρόσωπος της ΝΔ δήλωσε ότι «ο κ. Αλμούνια πριν από λίγες ημέρες είπε ότι όλοι οι Έλληνες πολιτικοί γνωρίζουν τι επικρατεί στην οικονομία και ο κ. Παπανδρέου συμφώνησε». «Ξέρει ή δεν ξέρει τελικά ο κ. Παπανδρέου; Γιατί αφήνει υπονοούμενα;», πρόσθεσε.

Κατηγόρησε τέλος το ΠΑΣΟΚ ότι δεν έχει πρόγραμμα και ότι σκοπός τους είναι «η εξουσία για την εξουσία», ωστόσο επισήμανε ότι «οι Έλληνες πολίτες δεν θα τους κάνουν τη χάρη».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή