Πρόεδρος Βραζιλίας: Να συνεχιστεί η μάχη για την ανάκαμψη

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009 17:58
A- A A+

Oι ηγέτες διεθνώς δεν θα πρέπει να χαλαρώσουν τη μάχη τους για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας παρά τα σημάδια βελτίωσης υποστήριξε σήμερα ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας κατηγόρησε τις απελευθερωμένες οικονομικές αγορές και τα «οικονομικά δόγματα» για την πρόκληση της παγκόσμιας κρίσης. Ο Λούλα ντα Σίλβα δήλωσε ακόμη ότι οι χώρες πρέπει να παρέμβουν στις αγορές για να βελτιωθούν οι έλεγχοι, ενώ τόνισε ότι η δική του χώρα τώρα άρχισε να εξέρχεται από την ύφεση.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας κάλεσε τις πλούσιες χώρες να θέσουν περισσότερο φιλόδοξους στόχους για να μειώσουν τις εκπομπές των αερίων θερμοκηπίου και ενθάρρυνε τους ηγέτες να ολοκληρώσουν τον αναπτυξιακό γύρο της Ντόχα.

Σύμφωνα με τον κ. Λούλα, η Βραζιλία επιθυμεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να δώσουν μεγαλύτερο βάρος στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας δέχθηκε τέλος θερμό χειροκρότημα όταν επέμεινε να επιστρέψει στην εξουσία της Ονδούρας ο εκδιωχθείς πρόεδρος Μανουέλ Ζελάγια.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή