Αλ. Τσίπρας: Συσπειρωμένος ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009 20:30
A- A A+

«Η επόμενη ημέρα των εκλογών θα μας βρει πιο δυνατούς, πιο αποτελεσματικούς και βέβαια και πιο ώριμους», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη Χαλκίδα, σημειώνοντας πως «ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ είναι συσπειρωμένος, αποφασισμένος και αισιόδοξος».

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στη ΝΔ υπογραμμίζοντας πως «δεν ζούμε απλώς την αποτυχία της κυβέρνησης της ΝΔ. Ζούμε την αποτυχία ενός οικονομικού μοντέλου. Μιας ολόκληρης οικονομικής πολιτικής και φιλοσοφίας».

Α. Τσίπρας: Δεν υπάρχει μόνο μαύρο και γκρίζο, υπάρχει ελπίδα, υπάρχει διαφορετικός δρόμος

Α. Τσίπρας: Δεν υπάρχει μόνο μαύρο και γκρίζο, υπάρχει ελπίδα, υπάρχει διαφορετικός δρόμος

«Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει πραγματικά τίποτα να πει. Διέψευσε τις προσδοκίες του κόσμου από την επόμενη ημέρα της εκλογής της το 2004 με την περίφημη απογραφή. Ένα φτηνό πρόσχημα για να εγκαταλείψει ακαριαία τις προεκλογικές της εξαγγελίες. Και πήρε άλλη μια εντολή το 2007 για να τις διαψεύσει ολοκληρωτικά. Και να βυθιστεί μέσα στην πλήρη ανυποληψία», πρόσθεσε.

«Τώρα ζητάει από τον κόσμο, από τους άνεργους, από τους χαμηλοσυνταξιούχους, από τους νέους ανθρώπους από τα 2 εκατ. ανθρώπους που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, από τους επισφαλώς εργαζόμενους, από όλους αυτούς ζητάει ψήφο αυτοκτονίας», σημείωσε.

Αναφερόμενος δε στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως το πρόγραμμά του έχει τίτλο «Θα τα δούμε μετά». «Μιλάνε για ενιαία φορολογική κλίμακα«, ανέφερε και πρόσθεσε:

«1. Πόση θα είναι; Ποιοι θα εξαιρούνται; Τι θα γίνει με τις φοροαπαλλαγές στις ανώνυμες εταιρείες; Απάντηση. Θα το δούμε μετά.

2. Ασφαλιστικό. Θα στηριχτεί το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα ή θα πάμε στο περιβόητο σύστημα τριών πυλώνων, εκ των οποίων οι δύο θα στηρίζονται στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες; Απάντηση; Θα το δούμε μετά.

3. Δημόσιες επιχειρήσεις που βρίσκονται κάτω από ιδιωτικό management, όπως η ΔΕΗ και τα Ελληνικά Πετρέλαια, και πρωταγωνιστούν στην κερδοσκοπία . ΘΑ ανακτηθεί ο δημόσιος έλεγχος; Θα το δούμε μετά. Ολυμπιακή και ΟΤΕ που παραχωρήθηκαν σκανδαλωδώς σε ιδιώτες. ΘΑ τις πάρουμε πίσω; ΘΑ το δούμε μετά.

4. Φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας; Θα το δούμε μετά.

5. Εργασιακός Μεσαίωνας; ΘΑ το δούμε μετά».

Κατηγόρησε μάλιστα τον κ. Παπανδρέου πως προετοιμάζει το έδαφος. «ΘΑ κάνει λέει καταγραφή, αντί της παλιάς απογραφής. ΘΑ δηλώσει ότι παρέλαβε καμένη γη. Και αυτό που θα δούμε μετά, θα είναι αυτό που είδαμε στην προηγούμενη εναλλαγή το 2004. Δηλαδή τίποτα. Η ίδια πολιτική από άλλα πρόσωπα. Αυτό έχουν να υποσχεθούν μόνο».

Αναφερόμενος στο ΚΚΕ, ο πρόεδρος του ΣΥΝ παρατήρησε πως «η Αριστερά χρειάζεται την ενότητα». Απευθύνθηκε δε στην κ. Παπαρήγα λέγοντας: «εχθές θυμήθηκε να καλέσει τους αγωνιστές της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής αριστεράς να ψηφίσουν το κόμμα της, ξέχασε να πει ότι όλο το προηγούμενο διάστημα, το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ βάδιζε τον μοναχικό αδιέξοδο δρόμο του χωριστά από κάθε κοινωνικό κίνημα που δεν ελέγχει. Και θεωρούσε οποιονδήποτε δεν είναι δικός του, ως πράκτορα της αντίδρασης και δούρειο ίππο του νεοφιλελευθερισμού. Όχι σύντροφοι του ΚΚΕ. Η ενότητα είναι εδώ. Και είναι εδώ, ίσως κάποτε με δυσκολίες, αλλά προχωράει».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή